Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 mei 2009

Twee personen aangehouden na beroving man

Enschede

Een 36-jarige vrouw en een 45-jarige man, beide woonachtig in Enschede, werden maandag 11 mei aangehouden, omdat zij een 51-jarige invalide man in zijn woning hebben overvallen.

Maandagavond 11 mei omstreeks 20.15 uur kreeg de politie melding van een overval in een woning aan de Julianastraat in Enschede. Een 6-jarige buurjongetje wees de politie de locatie waar omstanders de twee overvallers op de Oldenzaalsestraat tegen hielden. De politie kon de twee, een 36-jarige vrouw en een 45-jarige man, beide woonachtig in Enschede, aanhouden. De twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-055146)

Automobilist gewond na eenzijdige aanrijding

Bornerbroek

Een 45-jarige automobilist raakte maandag 11 mei gewond toen hij de controle verloor over zijn auto op de A1 ter hoogte van Bornerbroek.

Maandagmiddag 11 mei omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de A1, ter hoogte van Bornerbroek. Bleek dat een 45-jarige automobilist uit Driel om nog onduidelijke reden in de linker berm terecht kwam. Door een stuurcorrectie vloog de automobilist rechts de berm in. De auto vloog over de kop en kwam in de sloot tot stilstand. De automobilist werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-054916)

82-jarige man gewond na aanrijding

Albergen

Een 82-jarige man uit Albergen raakte maandag 11 mei gewond, toen hij werd aangereden door een automobilist.

Maandagavond 11 mei omstreeks 17.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zenderseweg in Albergen. Bleek dat een 82-jarige man uit Albergen de Zenderseweg over wilde steken. Op het zelfde tijdstip reed op de Zenderseweg een 27-jarige automobilist uit Enter. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 82-jarige man raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-055116)

Fietsster gewond na aanrijding

Enschede

Een 22-jarige vrouw uit Enschede raakte maandagavond 11 mei gewond toen zij in aanrijding kwam met een gevallen motorfietser.

Maandagavond 11 mei omstreeks 22.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Enschede. Bleek dat een 24-jarige motorfietser uit Enschede moest uitwijken voor een nog onbekend gebleven automobilist. De automobilist, vermoedelijk een rode suzuki Swift, maakte een U-bocht. De motorrijder kwam ten val en gleed verder tegen een 22-jarige fietsster uit Enschede. De 22-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie zoekt de automobilist. Hij / zij reed vermoedelijk in een rode suzuki Swift. Waarschijnlijk mist de auto een stuk voorbumper. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van het ongeval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-055192)

Vrouw aangehouden, geluidsapparatuur ingenomen

Enschede

Een 35-jarige vrouw werd dinsdag 12 mei aangehouden, omdat zij ondanks meerdere waarschuwingen bleef zorgen voor geluidsoverlast.

Dinsdagmorgen 12 mei omstreeks 00.45 uur kreeg de politie melding van geluidsoverlast vanuit een woning aan de Weverstraat in Enschede. Bleek dat de bewoonster, een 35-jarige vrouw met haar geluidsapparatuur voor geluidsoverlast zorgde. De vrouw kreeg een waarschuwing. Een tijdje later kreeg de politie een tweede melding van het zelfde adres. De vrouw had wederom haar geluidsapparatuur op volle sterkte aan staan. De apparatuur werd door de politie in beslag genomen. Dit zinde de vrouw niet, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde. De vrouw is ter ontnuchtering meegenomen naar het politiebureau. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-055208)

Met ruim 1,53 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 29-jarige automobilist uit Enschede raakte dinsdag 12 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Dinsdagmorgen 12 mei omstreeks 03.50 uur controleerden surveillerende agenten, op de Geesinkbrink in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 29-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,53 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-055220)

18-jarige man aangehouden na mishandeling

Enschede

De politie heeft op maandag 11 mei een 18-jarige Enschedeër aangehouden. De man heeft op maandag 4 mei een 18-jarige bekende mishandeld. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen en deed aangifte van mishandeling. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit politieonderzoek kon op maandag 11 mei de 18-jarige dader worden aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-052091)

Twee gewonden na aanrijding

Hengelo

Een 32-jarige automobiliste en een 53-jarige automobiliste beiden uit Hengelo raakten maandag 11 mei gewond toen zij met elkaar in aanrijding kwamen.

Maandag 11 mei omstreeks 19.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Deurningerstraat / Hamerstraat in Hengelo. Bleek dat een 53-jarige automobiliste op de Deurningerstraat, komende uit de richting van de Oldenzaalsestraat reed. Ter hoogte van de kruising Deurningerstraat / Hamerstraat zag zij, een voor haar rijdende 32-jarige automobiliste over het hoofd die linksaf wilde slaan. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Beide automobilisten raakten gewond en werden met ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (09-055136)

15-jarige jongen aangehouden na diefstal bromfiets

Enschede

Een 15-jarige jongen uit het Duitse Gronau werd maandag 11 mei aangehouden, omdat hij op 4 mei in het bezit was van een gestolen snorfiets. Uit politieonderzoek bleek de jongen betrokken te zijn geweest bij de diefstal van de snorfiets. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-051689)

tel: 053-4555588


---- --