Gemeente Echt-Susteren


Aanleg Westelijke Randweg in Echt

Op dit moment wordt er aan de weg gewerkt om bedrijventerrein âde Berkâ door de bebouwde kom in zuidelijke richting goed bereikbaar te maken. Dit gebeurt via o.a. de Industrieweg, Maasbrachterweg en Larikstraat richting Zuiderpoort naar de A2. Voor een goede ontsluiting van bedrijventerreinen âde Berkâ en het nieuw te ontwikkelen âBovenregionale Bedrijventerrein St. Joostâ is dit niet genoeg. Er wordt ook een nieuwe weg aangelegd tussen de St. Janskamp en de Industrieweg. Hierdoor ontstaat een goede bereikbaarheid van het bestaande en nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein in zuidelijke richting.

Â

Wat moet er precies gebeuren?

Op 4 mei 2009 start Ballast Nedam Infra BV met de voorbereidingen van de uitvoering van het werk Westelijke Randweg 1e fase. De werkzaamheden bestaan uit:


- Aanleg rotonde Maasbrachterweg (thv Industrieweg)


- Wijzigen aansluiting Nobelweg en Industrieweg


- Aanleg gedeelte Randweg tussen St. Janskamp en Molenbeek incl. doorstroom voorziening

Â

Voor de uitvoering van de werkzaamheden moeten negen bomen gerooid worden. Deze zullen in de nieuwe situatie ruimschoots worden teruggeplant in de vorm van ca twintig nieuwe bomen.

Â

Gedurende de uitvoering wordt het (vracht)verkeer richting bedrijvenpark De Berk omgeleid via de Wilhelminalaan, N276 en Oude Roermondseweg.

Doorgaand verkeer (busroute) richting Berkelaar (visa versa) zal gedurende de uitvoering gewaarborgd blijven. De werkzaamheden duren afhankelijk van de weersomstandigheden tot 30 juli 2009. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met dhr. G. Thijssen van de afdeling Economische Zaken & Projecten, tel. 0475 â 478 478 of dhr. M. Hölsgens van DHV, tel. 06 - 15093360

Â