Partij van de Arbeid

Regeren met PVV ondenkbaar

12-05-2009 01:06

Wouter Bos vindt het volstrekt ondenkbaar dat de PvdA in de toekomst met de PVV gaat samenwerken in de regering. Het Nederland van Wilders wordt vervelend, koud en kil, terwijl de PvdA juist streeft naar een warm en solidair Nederland. Dat zei Wouter Bos tijdens opnames van de opnames van de NOVA College Tour.

Op een vraag uit het pubkliek antwoordde Bos: Ik heb geen enkele behoefte om hierover nuances te laten bestaan. Het is voor mij volstrekt ondenkbaar dat de PvdA met de PVV van Wilders, met deze denkbeelden, samenwerkt.' Bos vervolgt: Ik ben de politiek ingegaan omdat de PvdA staat voor een Nederland waarin mensen ongeacht hun geloof, hun kleur, het inkomen van hun ouders, de geboorteplaats van hun ouders, kansen krijgen die ze mogen benutten om verder te kunnen komen. Om wat van hun talenten te maken. Dat is het ideaal van de PvdA.

Over de PVV: Alles waar die partij voor staat, staat daar haaks op. Die partij biedt mensen geen kansen, maar neemt mensen kansen af. En daar waar ze een punt hebben met betrekking tot problemen in Nederland rond inburgering, integratie en problematische aspecten van de islam, vind ik gewoon de oplossing niet de juiste. Omdat die oplossingen de mensen alleen maar tegen elkaar opzetten en de problemen groter maken. Ik vind dat de PvdA -met wethouders, burgemeesters, Tweede Kamerleden, staatssecretarissen en ministers- elke dag weer laat zien door hard te werken en mensen serieus te nemen die problemen wel op te lossen.'