Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 12-05-2009

Politie houdt echtgenoten aan voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisteravond, rond de klok van 20.30 uur bij een woning in de wijk Gesworen Hoek (Reeshof) Een 30-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 26-jarige Tilburgse vrouw te hebben mishandeld. Op het bureau is hij ingesloten.

Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling. Deze
woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vrouw enkele klappen in het gezicht gaf. De politie werd door de omgeving gealarmeerd. Tijdens het gesprek zagen de agenten dat het slachtoffer een bloeduitstorting op haar wang had. De man die in de directe omgeving aanwezig was werd opgepakt.

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een woning in de Reeshof een 45-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, mishandeling en bedreiging van zijn 43-jarige vrouw. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer deed aangifte en verklaarde in de loop der jaren stelselmatig door haar echtgenoot te zijn mishandeld en bedreigd. Op zondag 03 mei jl. ontstond er in de woning tussen beiden een
woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict greep de verdachte zijn vrouw bij de keel en kneep deze dicht. Dit gebeurde in het bijzijn van de kinderen.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en
getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Winkeldievegge loopt tegen de lamp met half dozijn flessen wijn

TILBURG - De politie heeft gisteren, kort na het middaguur in een supermarkt aan de Westermarkt een 43-jarige Tilburgse vrouw
aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel zag dat de vrouw zes flessen wijn in een boodschappentas stopte. Bij de kassa bood ze de goederen niet ter betaling aan. Bij het verlaten van de zaak tikte een medewerker haar op de schouder en droeg haar over aan de gewaarschuwde agenten. Tegen de vrouw wordt proces verbaal
opgemaakt.

Meisje gewond bij verkeersongeval

GOIRLE - Bij een verkeersongeval op de kruising Wittendijk met de Hoogeindseweg raakte gistermiddag een 10-jarige meisje uit Goirle gewond. Het meisje is met een vermoedelijk armfractuur overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffertje fietste rond 17.30 uur vanuit de richting van het Van Hogendorpplein over de Wittendijk in de richting van de kruising met de Hoogeindseweg. Op de kruising stak het meisje over en zag ze een personenauto over het hoofd die bestuurd werd door een 26-jarige automobilist uit Goirle. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer via de voorruit op de grond belandde en het letsel opliep.

Hulpdiensten rukken uit bij brand nieuwbouwcomplex

TILBURG - Brandweer en politie rukten gisteravond rond de klok van 23.00 uur uit voor een brand bij een nieuwbouw appartementencomplex aan de Professor Verbernelaan. Ter plaatse bleek dat het dakleer in brand stond. De politie zette de omgeving af waarop de brandweer startte met bluswerkzaamheden. Tijdens de brand sprongen diverse ruiten van het complex en trok de rook de appartementen in. De brandweer had de brand snel onder controle. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 12-05-2009 11:05 | © Regio Midden en West Brabant |