Gemeente Lingewaard


Vanaf 11 mei zijn leerlingen van het OBC Huissen onder leiding van medewerkers van de buitendienst van de gemeente aan de slag met het plaatsen van sport- en trimtoestellen in de wijk de Zilverkamp te Huissen.

Over een lengte van 2,5 kilometer worden 4 grote toestellen verbonden door 14 kleine sporttoestellen. De route loopt langs het water richting de scholen. De toestellen kunnen worden gebruikt voor de voor- en naschoolse opvang, sportlessen en voor een ieder, die op ieder uur van de dag wil sporten in de buitenlucht.

De leerlingen, die aan het realiseren van deze voorziening werken, zijn gekoppeld aan de bezoekers van het Hang Out; de accommodatie voor het jongerenwerk in Huissen. Vanaf 2011 moeten alle leerlingen van het middelbaar onderwijs een maatschappelijke stage lopen. Het OBC levert in de vorm van een pilot nu al een bijdrage hierin. De leerlingen en jongeren vanuit het jongerencentrum werken mee aan een drietal mogelijke stagevelden: fysieke arbeid, communicatie en het organiseren van een openingsactiviteit.

U zult aanstaande weken veel van hen horen en zien: de opening is gepland op vrijdag 5 juni 2009. Over deze opening wordt u tijdig geïnformeerd via gemeentelijke website en huis-aan-huisblad Het GemeenteNieuws.

Het realiseren van deze openlucht sportaccommodatie draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de publieke ruimte in de wijk en daarmee aan de leefbaarheid. Het is een gezamenlijk project van de wijkplatforms Zilverkamp-Zuid & Zilverkamp Holthuijsen, de politie, het jongerenwerk, OBC Huissen en de gemeente.