Partij van de Arbeid

Investeringen in beter klimaat op scholen

12-05-2009 01:25

Minister Jacqueline Cramer en staatssecretaris Sharon Dijksma hebben 215 miljoen euro beschikbaar gesteld voor bouw en onderhoud van scholen. Een deel van dat geld is bedoeld om het binnenmilieu in hun gebouwen te verbeteren en te investeren in energiebesparing.

De extra investeringen maken deel uit van het pakket crisismaatregelen die het kabinet in maart heeft vastgesteld. Ze zorgen naast een beter klimaat op scholen voor werkgelegenheid en stimuleren daarmee de economie.

De investeringen in energiebesparing op scholen zouden zichzelf binnen tien jaar kunnen terugverdienen. Scholen kunnen tot 40 procent besparen op hun huidige energieverbruik. De verbetering van het binnenklimaat moet onder meer het ziekteverzuim van leerlingen en leraren terugdringen.

Cramer en Dijksma maakten het budget voor investeringen in energiebesparing en binnenmilieu maandag bekend tijdens een werkbezoek aan Amsterdam. Drie scholen in de hoofdstad doen mee aan een proef die moet leiden tot minder energieverbruik en een beter leefklimaat in hun gebouwen.