KNWV

Podiumplaats voor Kiran Badloe in Oostende

dinsdag 12 mei 2009

Voor de 19e maal was de Noordzee voor de kust van Oostende het strijdtoneel voor de North Sea Cup. Ruim 90 deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Groot Brittanie, Belgie en Nederland verschenen aan de start in Oostende.

Zeven races zijn er gevaren in zeer gevarieerde omstandigheden, van een krappe 5 tot een goede 16 knopen wind op zondagmiddag. In de Techno293 fleet was de kopgroep aan elkaar gewaagd, vier surfers hielden het spannend tot het eind.

Tijdens de lichtweer-races van zaterdag en zondagochtend was het hard werken, vooral de sterke stroming maakte het de deelnemers erg lastig. Kiran Badloe wist het hele weekend snelle starts met vrije wind goed te combineren met strategisch en tactisch slim varen.

Op zondag voer hij driemaal van start tot finish de races aan. De laatste twee races zelfs met meer dan 1 minuut voorsprong op zân snelste achtervolger.Â

Een leerzame wedstrijd voor alle Nederlandse surfers, waarbij alle onderwerpen uit een lange winter trainen in de praktijk tijdens een internationale wedstrijd op zee konden worden toegepast. Na 7 races werd de einduitslag opgemaakt.

Uitslag North Sea Cup Oostende - Techno293

* 1. GBR - Stuart Hards (11 ptn)

* 2. GBR - Kieran Martin (15 ptn)

* 3. NED - Kiran Badloe (16 ptn)

* 4. FRA - Baptiste Pauwels (18 ptn)

* 5. FRA â Martin Chalain (40 ptn)

* 11. NED â Jort Min (68 ptn)

* 20. NED â Maurice van Grasstek

* 22. NED â Lisette Schoots

* 25. NED â Joris van Essen

* 26. NED â Bert Peters