Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-05-2009

Dordtse winkeldieven laten ongewild hun namen achter op plaats delict

DORDRECHT: Twee winkeldieven uit Dordrecht maakten hun opsporing door de politie wel heel gemakkelijk. In twee afzonderlijke gevallen lieten twee Dordtse winkeldieven op maandag 11 mei 2009 onbewust hun persoonsgegevens achter op de plaats van het misdrijf. Ze zitten inmiddels allebei vast.

Een 32-jarige man uit Dordrecht werd op maandagmorgen 11 mei 2009 omstreeks 10.35 uur betrapt toen hij in een winkel aan de Korte Parallelweg twee biertenders wilde stelen. De man stopte de vaatjes in een rugzak en werd daarbij betrapt door het personeel. Hij liet vervolgens de rugzak achter en ging er vandoor. In de tas zaten buiten de twee biervaatjes ook zijn persoonsgegevens. Rond 11.00 uur werd hij opnieuw betrapt. Nu bij een diefstal van 10 zonnebrillen in een winkel aan de Voorstraat. Hij stopte de zonnebrillen met een totale waarde van 315,- in een tas. Ditmaal werd hij op heterdaad betrapt door een politieagent in burger. Toen de agent hem wilde aanhouden, zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij in de Sarisgang ingerekend. Hij is ingesloten en de politie heeft de diefstallen in onderzoek.

DORDRECHT: Bij een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Hoekenessestraat ontstond een kleine schermutseling tussen de dievegge en het winkelpersoneel. Toen de vrouw maandag 11 mei om 11.35 uur buiten de winkel werd aangesproken over mogelijke winkeldiefstal, wilde ze er tussenuit. Ze wist zich los te rukken en weg te fietsen. Ze moest echter haar tas met daarin de buit noodgedwongen achterlaten. De buit bestond uit vier potje babycrème. In de tas zat ook haar paspoort met daarin vermeld haar volledige personalia. Agenten gingen diezelfde middag nog naar haar woning, maar de vrouw was niet thuis. De volgende dag (dinsdag 12 mei) meldde de 50-jarige vrouw zichzelf om 11.00 uur in het politiebureau, waarna ze werd aangehouden en ingesloten.

Snel optreden voorkomt uitbreiding brand

DORDRECHT: Een 33-jarige man uit Dordrecht heeft door snel en adequaat optreden erger voorkomen. De man zag op maandagmorgen 11 mei 2009 omstreeks 11.25 uur vlammen uit een achtertuin komen van een woning aan de Eulerlaan. Bleek dat er een grijze vuilcontainer en een blauwe papierbak in brand stonden. De bewoners waren niet thuis. De man pakte een brandblusser en spoot deze leeg. Vervolgens belde hij de brandweer, die het karwei afmaakte. Met zijn doortastend optreden heeft de man meer schade kunnen voorkomen. Het is nog onduidelijk hoe het vuur ontstond.

Diefstal personenauto

ZWIJNDRECHT: In de nacht van zondag 10 op maandag 11 mei 2009 is vanaf de Koekoekstraat een zwarte Volkswagen Transporter, voorzien van het kenteken 47-VLT-1 gestolen. De auto was voorzien van bedrijfsreclame. De politie nam een aangifte op en liet de auto internationaal als gestolen voertuig signaleren.

Brand in woning

ZWIJNDRECHT: Op maandagmorgen 11 mei 2009 omstreeks 09.30 uur moesten brandweer en politie uitrukken voor een brand in een woning aan de Karel Doormanlaan. Ter plekke bleek dat de bewoonster al met haar
1-jarig dochtertje buiten de woning stond. De bewoonster was even naar de winkel gegaan om een boodschap te doen, terwijl haar dochtertje lag nog te slapen. Toen ze na korte tijd terug kwam, stond de woning vol rook. Ze haalde haar dochtertje meteen uit bed en bracht haar in veiligheid. De brandweer had het vuur snel geblust. Er was een kunststof plant door onbekende oorzaak in brand geraakt. Er ontstond schade aan een tafel en de woning had rookschade. De bewoonster is met haar dochtertje naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek. Het kindje had wel wat rook binnen gekregen, maar heeft verder geen nadelige gevolgen aan de brand overgehouden. De bewoners werden bijgestaan door de Stichting Salvage van de gezamenlijke verzekeringsmaatschappijen.

Boetes bij snelheidscontroles

DORDRECHT: Het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid hield snelheidscontroles. Daarbij zijn in totaal 44 mensen geverbaliseerd.

Maandagmiddag 11 mei stond de radarapparatuur opgesteld langs de Burgemeester de Raadtsingel. In totaal passeerden er 530 automobilisten. Zeven daarvan hen waren in overtreding en de snelste overtreder reed 70 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u. Op de Merwedestraat reden 782 passanten voorbij de radarapparatuur. 37 overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd via het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De hoogste snelheidovertreding werd op 80 km/u vastgesteld.
Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, rood-licht, helmen, alcohol en snelheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen de oorzaak zijn van veel verkeersongevallen en/of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Schennispleger actief

HENDRIK-IDO-AMBACHT: De politie kreeg een melding over een schennispleger die actief zou zijn aan de Zuidwende in Hendrik-Ido-Ambacht. De circa 20-jarige exhibitionist stond maandagmiddag 11 mei op de parkeerplaats en toonde zijn geslachtsdeel aan kinderen. De politie kent het signalement van de man en heeft de zaak in onderzoek.

Man valt van dak

ZWIJNDRECHT: Een 39-jarige man raakte gewond bij de val van het dak in de W.P. Speelmanstraat. Het slachtoffer wilde maandagavond 11 mei om 18.40 uur een paar takken wegsnoeien van zijn schuurdakje achter in de tuin. De huishoudtrap die hij daarbij hanteerde schoof echter weg, waardoor hij circa 2 meter naar beneden viel. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd vanwege pijn in zijn nek en een mogelijk polsfractuur.

Openstaande boete

DORDRECHT: De politie arresteerde maandagmiddag 11 mei 2009 een 51-jarige vrouw uit Dordrecht. De vrouw stond gesignaleerd in het opsporingsregister vanwege openstaande boetes. Ze moest in totaal nog 384,36 betalen. Er werd een vriendin van haar ingeschakeld. Nadat de vriendin het geld bedrag contant had betaald in het politiebureau, werd de veroordeelde vrouw weer in vrijheid gesteld en haar signalering ingetrokken.

Politie betrapt dronken automobilist

DORDRECHT: In de nacht van maandag 11 mei op dinsdag 12 mei controleerde de politie op de Burgemeester de Raadtsingel de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 00.20 uur. De 68-jarige bestuurder uit Alblasserdam had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd. Hij moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 360 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Bij zijn invrijheidstelling kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.