Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Hoekse Waard

Hoeke Waard, 12-05-2009

Letsel bij verkeersongeval

De politie behandelde maandagmiddag 11 mei 2009 een verkeersongeval op de Polderlaan in Oud Beijerland. Bij het ongeluk raakte een 51-jarige man uit Klundert gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur een 81-jarige automobilist uit Oud-Beijerland op de weghelft van het slachtoffer terechtkwam. Dat gebeurde in een scherpe bocht van de Polderlaan. Vanwege wegwerkzaamheden waren er snelheidsbeperkende maatregelen (30 km/u) ingesteld. Er volgde een nagenoeg frontale aanrijding waarbij het 51-jarige slachtoffer bekneld kwam te zitten in het autowrak. De brandweer kwam er aan te pas om de man te bevrijden uit zijn benarde positie. Hij is daarna per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk was er sprake van een ribbenfractuur. De veroorzaker kwam met de schrik vrij. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en het CBR gevraagd om te onderzoeken of hij nog steeds beschikt over de geestelijke en lichamelijke gesteldheid om achter het stuur te zitten.

Beide autos raakten tengevolge van het ongeval total-loss. De politie heeft tijdens de hulpverleningswerkzaamheden en het daaropvolgende sporenonderzoek de weg tijdelijk afgezet voor het overige verkeer. Hierbij werd verkeersregelend opgetreden.

Vals vervoersbewijs

HEINENOORD: Een 19-jarige man uit Puttershoek is aangehouden omdat hij in het bezit was van een vals vervoersbewijs. Dit gebeurde op maandagmorgen 11 mei 2009 omstreeks 10.50 uur in de lijnbus bij het busstation Heinenoord. De man werd betrapt door een controleur van busmaatschappij Arriva. Hij had twee valse maandkaarten in zijn bezit. Hij werd daarop aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Boetes bij snelheidscontroles

MAASDAM / WESTMAAS / MIJNSHERENLAND / ZUID-BEIJERLAND: Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, rood-licht, helmen, alcohol en snelheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen de oorzaak zijn van veel verkeersongevallen en/of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.
Vanuit dat oogpunt controleerde het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid met behulp van radarapparatuur op maandag 11 mei op diverse plaatsen snelheid van passerende weggebruikers.

Op Gatsedijk in Maasdam zijn daarbij 5 mensen geverbaliseerd, van de in totaal 67 passerende automobilisten.

In Westmaas op de Stougjesdijk gingen 27 van de 278 passanten op de bon.

Een kleine 15 procent van de weggebruikers in Heinenoord reed te snel over de Boonsweg.
Hier kregen 37 mensen een bekeuring. In totaal kwamen er 251 weggebruikers voorbij het controlepunt van de politie.

In Mijnsherenland (Raadhuisstraat) hield iedereen zich overigens keurig aan de maximumsnelheid en hoefde er niemand bekeurd te worden.

Tot slot is er proces-verbaal opgemaakt tegen 7 automobilisten die op de Sportlaan in Maasdam te snel reden. (aantal passanten: 141)

In Zuid-Beijerland hielden 6 agenten van het wijkteam Hoekse Waard snelheidscontroles waarbij de LaserGun gebruikt werd. De snelheid van 110 automobilisten werd gemeten, waarvan er 11 te snel voorbij kwamen. Exact 10 procent dus. En passant kreeg een automobilist die de verplichte autogordel niet droeg ook nog een bekeuring met een boetebedrag van 90,-