Provincie Noord-Holland

Banjer van Texel tot Huizen

12-5-2009

Een lange sliert wandelaars liep op zondag 10 mei over de grasduinen van Texel, door weilanden met lammetjes en over hekjes met opstapjes. Met deze wandeling door Texels Eierland namen de wandelaars de laatste aangelegde etappes van het Noord-Hollandpad in gebruik. Bij het beginpunt van de route verrichtte gedeputeerde Jaap Bond de officiële opening van het Noord-Hollandpad.

De afgelopen jaren hebben de provincie, Landschap Noord-Holland, Recreatie Noord-Holland en bureau Lopende Zaken het 270 kilometer lange wandelpad uitgezet. Afgelopen weken werd de laatste hand gelegd aan de twee Texelse etappes die het pad compleet maken. Nu kunnen wandelaars Noord-Holland te voet verkennen vanaf het meest noordelijke puntje op Texel tot aan de zuidoostelijke grens in Huizen. Dit jaar wordt de route ook van zuid naar noord voorzien van bewegwijzering, zodat het pad vanuit beide richtingen te gebruiken is.

Opening Noord-Hollandpad

Ondernemend wandelpad
Uit cijfers van het CBS blijkt dat wandelen enorm populair is: ruim 75% van de Nederlanders wandelt regelmatig. In 2005 legde de Nederlandse bevolking al wandelend 4,2 miljard kilometer af, dat is gemiddeld 260 kilometer per persoon. Het Noord-Hollandpad is dus ook een kans voor ondernemers om nieuwe klanten te trekken. En met meer voorzieningen bij het Noord-Hollandpad wordt dit ook steeds aantrekkelijker voor wandelaars. Een positieve wisselwerking dus

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een unieke gemarkeerde
lange-afstandswandelroute van Texel naar Huizen, dat door de binnenlanden van Noord-Holland voert. Het pad is 270 kilometer lang, opgedeeld in dertien etappes. Het decor is zeer gevarieerd: het gaat over slingerende dijkjes, langs rechte kanalen, door boerenland, over ruwe paden en over hekjes met opstapjes.

Nieuwsredactie