Hewlett-Packard

2009-05-12

Revolutionaire technologie opent nieuwe markten voor Nederlandse grootformaat drukker

AMSTERDAM, Nederland, 12 Mei 2009 - HP maakt bekend dat Fair-play BV uit Amsterdam, Nederland, een HP Scitex FB7500 printer heeft geïnstalleerd voor productie op harde substraten met snelheden tot 500 m2 per uur.

Fair-play werd in 1979 opgericht door Ruud van Duist als een bedrijf dat zich specialiseerde in de bouw van beursstands. In 1998 nam het bedrijf de beslissing om grafische productie voortaan inhouse uit te voeren en installeerde het een eerste digitale rol-to-rol printer. In 2003 werden de krachten gebundeld met Sketchline van Mans Limburg. Sindsdien heeft het bedrijf zijn POS-/POP-activiteiten sterk uitgebreid en heeft het andere digitale HP printers toegevoegd aan zijn machinepark: twee HP Scitex FB6100 printers en een HP Scitex XP2700 printer voor rol-to-rol productie in combinatie met de optionele flatbedmodule voor het printen op harde substraten. De nieuwe HP Scitex FB7500 printer werd in april geïnstalleerd en er zijn plannen om de mogelijkheden van de printer optimaal te benutten.

"Onze continue focus op de grootformaat printmarkt is een van de sleutels tot ons succes gebleken", zegt Pieter Oorthuizen van Fair-play. "Al onze HP Scitex printers gebruiken UV-curable inkt. Deze inkt produceert uitstekende kleuren en biedt een goede slijtweerstand, waardoor de inkt ideaal is voor POP-/POS-displays in winkels, signage en grafisch werk voor beurzen."

Fair-play heeft momenteel dertien medewerkers in dienst en telt onder zijn klanten in Nederland en België diverse klinkende namen, waaronder een van de grootste tuincentra van Nederland en België en multinationals zoals Philips en Adidas.

"We zijn erg verheugd over onze nieuwe HP Scitex FB7500 printer en zijn unieke X2 printkoptechnologie", vervolgt Oorthuizen. "Onze klanten hebben hoge verwachtingen op het gebied van de printkwaliteit. Ook moeten we korte doorlooptijden kunnen bieden om hun marketingdeadlines te halen."

De HP Scitex FB7500 printer gebruikt 312 X2 piëzo-elektrische printkoppen om 20.000 punten per seconde te printen via 39.936 spuitmondjes. Deze printkoppen garanderen een uitstekende inktdekking en haarscherpe beelden die praktisch geen korreligheid vertonen.

"Met deze extra capaciteit zijn we goed gepositioneerd om orders van grote ketens in de wacht te slepen en hen te helpen grote oplagen te migreren van zeefdruk naar digitale productie. Zo kunnen ze profiteren van de voordelen die digitaal te bieden heeft", besluit Oorthuizen. "We beschikken nu over de kwaliteit, snelheid en flexibiliteit om deze grotere orders met vertrouwen te aanvaarden."

François Martin, marketing director, Graphic Solutions Business, EMEA, HP: "De HP Scitex FB7500 printer is ideaal voor bedrijven zoals Fair-play. Met deze printer kunnen ze concurreren op nieuwe markten. Tegelijkertijd stelt de machine hen in staat om hun activiteiten als printserviceprovider in de sign- en displaymarkt uit te breiden en op de kar van de digitale revolutie te springen."

Over HP

Als 's werelds grootste technologiebedrijf met een portfolio die onder meer printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuren omvat, maakt HP technologiegebruik eenvoudiger voor al zijn klanten - van individuele consumenten tot ondernemingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www.hp.com/.

Redactioneel contact:

Jonathan Graham, HP
+49 (162) 263 3046

Carlyn Samuel
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
carlyn@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
HP Sant Cugat
Avda.Graells 501
08190 Sant Cugat del Vallés
Barcelona
Spain
www.hp.com