KNWV

Vierjarige overeenkomst met de Techno293 klasse

dinsdag 12 mei 2009

Het Watersportverbond en de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers hebben een vierjarige overeenkomst gesloten voor het opsporen, opleiden en begeleiden van jonge windsurftalenten in Nederland.

De nauwe samenwerking gaat verder dan alleen talentherkenning en omvat ook de naadloze aansluiting tussen de opleiding van talentvolle windsurfers in de Techno293 jeugdklasse en de vervolgopleiding binnen het Watersportverbond Talentplan. De overeenkomst omvat een trainings- en begeleidingsprogramma van minstens 50 dagen per jaar, de opleiding en bijscholing van coaches en trainers en het gebruik van het
Watersportverbond Talentvolgsysteem. Met deze overeenkomst willen beide partijen voor de lange termijn meer duidelijkheid en stabiliteit scheppen bij de talentontwikkeling in de Techno293 windsurfklasse.

De Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers is de officiele vertegenwoordiger van de Techno293 klasse in Nederland. De overeenkomst is een erkenning van de bergen werk die de afgelopen vier jaar door vrijwiligers zijn verzet bij het opzetten van de Techno293 klasse in Nederland.

Het Watersportverbond en de Techno293 klasse zijn de intensieve samenwerking aangegaan voor een periode van vier jaar. De Bic Techno 293 One Design is het Olympische jeugdboard voor de allereerste Jeugd Olympische Spelen van 2010 in Singapore. Meer weten over de Techno293 klasse in Nederland, surf dan naar www.techno293.nl.