Gemeente Ede

nummer 084 / Ede, 12 mei 2009

Regentonactie groot succes

Tot en met 15 mei kunnen inwoners van de gemeente Ede nog voordelig een regenton aanschaffen. Met de verkoop van regentonnen wil de gemeente haar inwoners stimuleren om bewuster en zuiniger om te gaan met (leiding)water. De bewoners kunnen kiezen uit vier verschillende types.

De actie loopt sinds 15 april. Tot nu toe zijn er rond de zevenhonderd regentonnen besteld. Om de actie te promoten konden inwoners van Ede meedoen aan een prijsvraag over water. De winnaars van deze prijsvraag zijn
mevrouw R. Degen-Heijmans, de heer A. Durak, de heer F. van Gorkum en de heer J. Vrind, allen uit Ede.
Zij ontvangen een regenton naar keuze.

Duurzaam waterbeheer
Duurzaam waterbeheer staat hoog op de gemeentelijke agenda: we willen schoon water en het moet niet te nat en niet te droog zijn. Omdat het klimaat verandert moeten we anders gaan nadenken over water. We krijgen te maken met steeds heftiger buien. Al dat water via het riool afvoeren kan niet, en is ook niet nodig. Het is veel beter om het water in de bodem te laten zakken of om het op te vangen in een regenton. Regenwater is zeer geschikt om de planten in de tuin water te geven. Ook voor het wassen van bijvoorbeeld de auto kan het water gebruikt worden.

Regentonactie
Meer informatie over de regentonactie en een bestelformulier is te vinden op www.ede.nl.

---