Gemeente Stein


Limburgse energiesubsidie

Ook voor sportverenigingen en basisscholen

Limburgse basisscholen en sportverenigingen kunnen nog tot 1 oktober 2009 een subsidie aanvragen op energiebesparende maatregelen. Zij profiteren door energiebesparende maatregelen direct van een gezonder binnenklimaat in het gebouw en een lagere energierekening.

In de sport geldt: wie wil winnen, zorgt ervoor dat hij tot aan het einde van de wedstrijd voldoende energie heeft. En wie nog jaren door wil gaan met sporten onderhoudt zijn goede conditie. Sporters zien daar soms ongelofelijk voor af. Ãn ze weten dat alle kleine beetjes helpen. Om de conditie van de aarde op peil te houden geldt hetzelfde. Het kan zo eenvoudig zijn als het plaatsen van douchekoppen die zorgen voor collectieve warmteterugwinning uit het douchewater. Een sportvereniging die investeert in energiebesparing scoort op twee fronten tegelijk: Het lagere energieverbruik is goed voor het milieu en op termijn ook voor de clubkas.

Binnenklimaat
Energiebesparende maatregelen kunnen ook bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Voor kinderen die de hele dag in hun schoollokaal zitten is dat een grote plus.
Al begrijpen ze niet hoe het broeikaseffect in elkaar zit, mee doen kan wel! Als de school zonnepanelen op het dak zet begrijpen de leerlingen onmiddellijk: onze school werkt mee aan een duurzaam milieu.
Zo leren kinderen al jong dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame samenleving.
Een duurzame samenleving is immers niet alleen een zaak van de toekomst en een opdracht voor de politiek.

LES is een initiatief van de Provincie Limburg, een groot aantal Limburgse gemeenten en Essent. De regeling loopt van 1 september 2008 tot 1 oktober 2009. De Provincie heeft per basisschool ⬠1500,-- beschikbaar gesteld. De gemeente Stein verhoogt dit bedrag tot maximaal ⬠3.000,--. Voor sportverenigingen is maximaal ⬠1.500,-- beschikbaar.

Meer informatie nodig?
Informatie over deze subsidieregeling (bijvoorbeeld aanvraagformulieren) kunt u vinden op www,limburgseenergiesubsidie.nl. De helpdesk van LES is dagelijks bereikbaar via telefoonnummer 043-3897639 of per email les@prvlimburg.nl