VU medisch centrum

Co-assistenten delen Jan Heijlman prijzen uit

7 mei 2009

Het Rode Kruis Ziekenhuis reageerde vol trots op de uitslag van de Jan Heijlmanprijs. ` RKZ viervoudig prijswinnaar als opleidingsziekenhuis', kopte de organisatie op haar website Co-assistenten vinden Jos Kooter, interne geneeskunde VU medisch centrum, de beste specialist. De afdeling chirurgie van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk zorgde voor het beste co-schap en Zhang Yuan van die afdeling werd tot arts-assistant van 2009 gekozen. Dat bleek tijdens de uitreiking van de Jan Heijlmanprijs door de Co-raad op 23 april.

Er waren eervolle vermeldingen voor de specialisten Kitty Heins, gynaecologie VUmc en Eric Sjardin, chirurgie Rode Kruis Ziekenhuis. De afdelingen gynaecologie van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en de afdeling interne geneeskunde van Medisch Centrum Alkmaar kregen een eervolle vermelding bij de beste co-schappen. Tot de nummers 2 en 3 bij de arts-assistenten stemden de co-assistenten voor Yvonne Jauw, interne geneeskunde VUmc en Robert-Jan Derksen, chirurgie Rode Kruis Ziekenhuis. Daarnaast was er apart een eervolle vermelding voor Gemma Wintershoven-Rohling, verloskundige in het Waterlandziekenhuis. Zij wordt geroemd om haar onuitputtelijke energie en motivatie.

Jan Heijlman was onderwijscoördinator. Zijn enthousiasme voor het werk dat hij voor co-assistenten deed heeft de Co-raad geïnspireerd tot het in leven roepen van een naar hem vernoemde prijs. De co's brachten bijna vijftig stemmen uit.
bron: Tracer