Nieuw-Vlaamse Alliantie


Dag van de verpleegkundige: 28 zorgverstrekkers op N-VA-lijsten (12/05/09)

Vandaag is het de dag van de verpleegkundige. N-VA laat dit niet zomaar voorbij gaan, want we zijn een partij die gezondheidszorg altijd ter harte heeft genomen. Dat is te merken aan het grote engagement van maar liefst 28 kandidaten uit de medische wereld op de N-VA-lijsten. U vindt al deze kandidaten op
http://www.n-va.be/zorgverstrekkers. De N-VA maakt van gezondheidszorg opnieuw een speerpunt, niet alleen voor zorgverstrekkers maar voor iedereen. De N-VA wil een Vlaamse regering die haar beperkte bevoegdheden inzake gezondheidsbeleid maximaal en expansief uitoefent. Zo pleiten we voor de uitbouw van een gemeenschappelijke, betaalbare Vlaamse hospitalisatieverzekering.

Louis Ide: Het is niet toevallig dat veel zorgverstrekkers voor de N-VA kiezen. N-VA kiest immers resoluut voor een efficiëntere Vlaamse gezondheidszorg, waarin zorg, preventie en een belangrijke rol voor de eerste lijn centraal staan. Deze keuze is gemaakt en gedragen door de mensen op het terrein én ondersteund door 28 medische kandidaten. Samen met hen zal de N-VA ervoor knokken dat de zorgverstrekker opnieuw een maatschappelijke waardering krijgt die hij of zij verdient. Cijfers leren ons namelijk dat de agressie tegen zorgverstrekkers toeneemt. Dit is het laagste wat er bestaat.

Eén van de belangrijkste speerpunten in het verkiezingsprogramma van de N-VA is de Vlaamse hospitalisatieverzekering.

Louis Ide: Hospitalisatieverzekeringen worden alsmaar duurder, o.a. door de gigantische ereloon- en kamersupplementen in Brusselse en Waalse ziekenhuizen. Deze misbruiken zijn het grootst aan Franstalige kant, maar de premies gaan wel voor iedereen de hoogte in, ook voor de Vlamingen. Dat is sociaal onaanvaardbaar. De N-VA wil daarom een Vlaamse hospitalisatieverzekering oprichten, die alle medische kosten dekt tot en met een tweepersoonskamer. We willen dat doen in samenwerking met de privésector. Zo wordt dit voor alle Vlamingen veel goedkoper en zijn we niet langer het slachtoffer van de misbruiken in sommige delen van dit land.

Om deze zaken te realiseren en ook hard te maken pakt de N-VA uit met heel wat zorgverstrekkers op haar verkiezingslijsten: 1 kinesitherapeut, 3 apothekers, 1 tandarts, 9 artsen, een ergotherapeut, 6 verplegers, 1 logopedist, 4 verzorgers, 1 medisch assistente en een begeleidster van gehandicapten.

Auteur:
Louis Ide
Senator N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be