Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden kijkt naar buurgemeenten voor exploitatie sportcomplex De Swaneburg

Het college van burgemeester en wethouders gaat de raad voorstellen om voor het beheer en de exploitatie van het sportcomplex De Swaneburg de samenwerking met een buurgemeente nader te onderzoeken. Vanwege de huidige relatie zullen de mogelijkheden met de gemeente Emmen als eerste worden onderzocht.

In april 2008 is de exploitatie en het beheer van de Swaneburg, vanwege de beëindiging van de relatie met ZIB Coevorden bv, tijdelijk overgenomen door de huidige stichting onder de vlag van Drijver en Partners. De stichting heeft als belangrijkste opdracht meegekregen om het complex weer positief onder de aandacht van de bevolking te brengen en om het complex veilig en verantwoord te kunnen gebruiken. Hiervoor is onder meer geld beschikbaar gesteld om achterstallig onderhoud uit te kunnen voeren en het complex, met name het zwembad, te laten voldoen aan de wettelijke eisen en regelgeving.

Complex voldoet aan eisen

Inmiddels voldoet het complex aan de eisen en zijn in het beheer en de exploitatie belangrijke en grote stappen gezet. Het beheer en de exploitatie moeten nu nog wel formeel geregeld worden. Na een eerste oriëntatie heeft de raad opdracht verstrekt gericht nader onderzoek te doen. Tijdens dit onderzoek hebben gesprekken plaatsgevonden met de beide buurgemeenten Emmen en Hardenberg en vier landelijk opererende exploitanten. Op basis van dit onderzoek heeft het college besloten de raad voor te stellen voor het beheer en de exploitatie de samenwerking met een buurgemeente aan te gaan.