Gemeente Sneek


inwoners tijdens de jaarmarkt

Raadsleden praten met inwoners tijdens de jaarmarkt

Voor alle raadsfracties en de burgemeester wordt weer een `huiskamer' ingericht met meubilair van de Kringloopwinkel. De `huiskamers' staan voor het stadhuis aan de Marktstraat. Iedere bezoeker van de jaarmarkt kan tussen 10.00 en 16.00 uur gezellig aanschuiven op de bank of aan de keukentafel om van gedachten te wisselen over wat er allemaal gaande is in de gemeente Sneek.

Vorig jaar waren de raadsleden zeer te spreken over de gesprekken die ze voerden met mensen tijdens de Raad op Straat. Ze merkten dat de inwoners van Sneek al wat gewend raken aan deze jaarlijks terugkerende mogelijkheid om raadsleden aan te spreken. "Je ziet dat mensen terugkomen", vertelde Djoke de Jong van de PvdA na afloop in 2008. "Ze vertellen dat hun opmerkingen in vorige jaren goed zijn opgepakt en dat er daadwerkelijk iets mee gedaan is. Daar doen we het natuurlijk voor."

Ook CDA-raadslid Petra van den Akker was van mening dat de Raad op Straat een goede manier is om van inwoners te horen wat ze vinden van de ontwikkelingen in de gemeente. "Het is een uitstekende manier om in contact te komen met de inwoners van je gemeente. Dit is volksvertegenwoordiging pur sang." Mensen vinden het fijn dat ze hun verhaal even kunnen doen en komen vaak met hele gerichte vragen."

Rinus van Driel van de SP noemde de Raad op Straat vorig jaar een doorslaand succes. "Dit is een laagdrempelige manier om met mensen te praten over wat hen bezighoudt. Bovendien kunnen we ons als raadsleden zo goed profileren, we zijn bij veel mensen nog onbekend", vertelde hij in 2008.