Nederlandse Moslim Omroep

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

NIO/NMO

Dinsdag 12 mei 2009

19.00-21.00 uur
Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Sharida Mohamedjoesoef

---
Onze hoofdgast is Ahmet Azdural, directeur van het Inspraak Orgaan Turken in Nederland. Hoe gaat het eigenlijk met de Turkse gemeenschap in Nederland? Waarom horen we zo weinig van de Turken als het gaat om het integratie- en islamdebat? Met het oog op de Europese Verkiezingen, 4 juni, zal ook de toetreding van Turkije aan bod komen.

In de vaste rubriek de Islamitische canon deze keer het boek The Other Islam van Stephen Schwartz. De tot de islam bekeerde Daniëlle Dürst Britt, zal uitleggen waarom iedereen dit boek zou moeten lezen.

In De Kwestie van de Week zal arabist Jan Jaap de Ruiter ons bijpraten over het bezoek van de Paus aan het Midden-Oosten.

Directeur van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, zal het hebben over de afkeer van de islam binnen de ChristenUnie en zijn streven om het islamdebat in de partij vlot te trekken.

Vlucht. Jongeren over leven in een f**king dorp van het Stuttheater is een actueel multimediaal theaterstuk waarin toneel, film en muziek elkaar afwisselen. Regisseur Güner Güven en acteur Hassan Oumhamed gaan in op wat er leeft bij plattelandsjongeren en wat de moraal is van de westerse samenleving.

Paneldiscussie Turkse pijnpunten: Hoe groot is de invloed van het moederland op in Nederland wonende Turken? Wat zijn de pijnpunten die leven bij Turken in Nederland aangaande de toetreding tot de EU? Hoe zit het met hun enorme patriottische gevoelens die de Armeense en Koerdische kwestie bijna onbespreekbaar maken? We zitten met een berg vragen over Turkije die we met journalist Özkan Gölpinar, publicist Haci Karacaer, SP-politicus Theo Coºkun en hoofdgast Ahmet Azdural hopen op te lossen.

Live muziek: de Palestijnse zanger Zaid Tayem woont al jaren in Nederland en met zijn band 'Hanien' toert hij de hele wereld rond om te zingen over het Palestijnse volk en de situatie waarin het verkeert.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl