Divaldo Franco unieke lezing in Nederland

'Op zoek naar geluk' werken aan een gezonde samenleving

AMSTERDAM, 20090404 -- Op Dinsdag 12 Mei 2009 brengt Divaldo Pereira Franco een bezoek aan Amsterdam. Divaldo woont in Brazilië en heeft sinds 1947 gezorgd voor een revolutie op het gebied van praktische hulp voor de medemens. Sinds die tijd is hij geïnterviewd door meer dan 600 radio- en televisiezenders en heeft hij gesproken voor 50 universiteiten, op alle continenten. Divaldo is betrokken bij activiteiten voor de Verenigde Naties. Er zijn ruim 7 miljoen boeken van zijn hand in diverse talen uitgegeven. Een mens met een missie ter verbetering van onze directe leefomgeving en samenleving.


Divaldo geeft praktische voorbeelden hoe wij ook onze eigen samenleving hier in het westen menswaardig en goed kunnen laten functioneren. Een uiterst actueel thema in deze tijd waarin soms wel alles op zijn kop lijkt te staan en de samenleving in zijn voegen lijkt te kraken.

Divaldo maakt een rondreis door Europa waarin hij diverse lezingen en presentaties geeft.

Na groot succes bij de lezing in het afgelopen jaar is er een nieuwe avond georganiseerd met als thema dit jaar; 'Op zoek naar geluk'. Divaldo geeft inspirerende lezingen, waarbij de mogelijkheid bestaat om vragen te stellen. 'Op zoek naar geluk'. Wie is dat niet. Een lezing zodoende voor iedereen. In verschillende bijeenkomsten lijkt het dit jaar een thema te zijn. Wat is geluk en waar zoeken wij dat. Divaldo laat het onstoffelijke van ons leven heel praktisch zien. Net als bij de kredietcrisis waarbij intussen wordt gepraat over gevoelswaarden en vertrouwen is ook geluk, waar in fiete iedereen naar op zoek is (!) iets wat niet direct grijpbaar is maar toch heel dichtbij ! Divaldo geeft de hadvatten in ingangen voor concreet werken aan een betere wereld. Een wereld waarin geluk normaal is en kan worden gevonden. Wij moeten het zelf doen, maar hij is een van de wegwijzers die ons kan helpen om op de werkvloer, thuis en in onszelf geluk heel praktisch te realiseren.

De integrale opvoeding van de mensheid

Belangrijk thema en persoonlijke drijfveer van Divaldo is zijn liefde voor de medemens. Volgens Divaldo verliezen wij zonder deze centrale liefde voor onze medemens de werkelijke betekenis en zin in ons aardse leven. Divaldo is in 1947 samen met zijn neef Nilson Pereira de Souza begonnen met de opzet van een centrum. Doel van het centrum is het in gezinsverband opvangen van weeskinderen en het verlenen van financiële en praktische bijstand aan zieken en behoeftigen. Tevens heeft het centrum een belangrijke rol in de gemeenschap. Het project "Het Tehuis van de Weg" zoals het wordt genoemd, is een filantropische instelling, Een modern sociaal project met als voornaamste doel hulpverlening aan de bevolking van de wijk waarin het zich bevindt. Een praktisch voorbeeld van hoe een arme bevolkingsgroep tot ontwikkeling gebracht kan worden. Een praktisch voorbeeld ook voor ontwikkelingswerkers! De mensen gaan zelf aan de slag. Iets waar wij mogelijk ook hier nog wat van kunnen leren.

Het project bestaat thans uit 18 sociaal - educatieve activiteiten waaronder:

Een crèche, een kleuterschool en een basisschool alsmede beroepsopleidingen. Kinderen die reeds op prille leeftijd zijn opgenomen, verlaten de instelling als volwassenen met een beroep. Een uniek concept ! Daarnaast zijn er: bibliotheken, musea, een gezondheidsdienst met een medisch laboratorium, medicijnen en tandheelkundige hulp en is er bijstand voor behoeftige zwangere vrouwen, inclusief een uitzet voor pasgeborenen. Daarbij materiele hulpverlening alsmede permanente maatschappelijke bijstand en dit alles ten behoeve van arme families en probleemgezinnen. Feitelijk is dit project een uniek voorbeeld voor de activiteiten in Nederland rondom het creëren van bijvoorbeeld een 'brede school' of het verbeteren van de 'innerlijke structuur' van onze samenleving als geheel. Dit project van Divaldo in Brazilië heeft intussen 60 jaar ervaring met de gevolgde werkwijze! Er zijn intussen naar dit voorbeeld meerdere centra opgezet door het gehele land.

Via deze link kunt u een documentaire over het opvanghuis "Mansao do Caminho" bekijken.

video.google.nl/videosearch?q=Opvanghuis+-+1+&hl=nl&emb=0&aq=f#

Het kan u helpen een duidelijker beeld te krijgen van het unieke werk wat Divaldo in gang heeft gezet en wat een voorbeeld is of kan zijn voor hoe een maatschappij zonder geld toch ook heel goede dingen kan realiseren. Een belangrijk thema in onze nog zo op geld georiënteerde samenleving met de huidige crisis. het zo tevens een vraag naar onze eigen waarden en normen ! Misschien zijn die wel wat aan bijstelling toe.

Bij dit evenement wordt direct naar het Nederlands vertaald.

Locatie: Casa400 Adres: James Wattstraat 75 - 1097 DL Amsterdam. U bent welkom vanaf half 7 voor alvast een goed gesprek of het bekijken van onze boekentafel. De lezing zal beginnen om 19.00 uur tot +/- 21.30.

Voor nadere informatie of vragen kunt u contact opnemen met Maria Moraes, tel. 06-45267902 , Dalva M. da Cruz, 06-15091659 of

Syne Fonk 06 - 18 68 52 48 . Eventueel ook per email: nrsp.evenementen@gmail.com

Voor de pers is nadere informatie beschikbaar.

U kunt voor deze lezing online in schrijven. Dit kan via: www.nrsp.nl - evenementen

Op deze website treft u een inschrijfformulier aan. Vul het formulier in en uw maak uw inschrijfgeld a 10 euro over op girorekeningnummer 4368599 t.n.v. NRSP Amsterdam o.v.v.; 'lezing Divaldo 12 mei 2009'.

U bent van harte welkom !



NRSP