Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t 21 april 2009

Inwoners aan de slag met Dorpsvisie Linschoten

12 mei informatieavond

Het college gaat een Dorpsvisie voor Linschoten opstellen. Dit is een visie op de toekomst van het dorp en vormt het kader van alle toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in de kern. De visie wordt vervolgens vertaald in een uitvoeringsplan en bestemmingsplan. De Dorpsvisie zal naar verwachting eind dit jaar worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Informatieavond en start werkgroepen
Op dinsdag 12 mei a.s. is de eerste informatieavond over de Dorpsvisie van 19.30 tot 20.15 uur in (onder voorbehoud) zalencentrum De Vaart. Op deze avond wordt de inhoud van de Dorpsvisie toegelicht en kunnen inwoners vragen stellen. Na de informatieavond gaan om 20.30 uur de werkgroepen aan de slag.

Programma 12 mei

19.30-20.15 uur openbare informatieavond

20.15-20.30 uur pauze

20.30-22.00 uur werkgroepen (aanmelden noodzakelijk)

Werkgroepen
Inwoners die mee willen denken over de toekomst en identiteit van Linschoten kunnen zich aanmelden voor een werkgroep en mee praten over het tot stand komen van de Dorpsvisie. Inwoners kunnen zich aanmelden voor de volgende werkgroepen:
1. Stedenbouw & Architectuur

2. Cultuur & Recreatie

3. Verkeer & Parkeren

4. Detailhandel & Horeca

5. Openbare ruimte

6. Wonen & Zorg

Aanmelden
Aanmelden voor een werkgroep kan tot en met 6 mei, 12.00 uur bij Jantine van Ginhoven, telefoon 0348-476418 (maandag, woensdag, vrijdag) of per e-mail communicatie@montfoort.nl. De gemeente ontvangt bij de aanmelding graag:
- naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en leeftijd;
- de instantie, vereniging of stichting die hij/zij vertegenwoordigd (indien van toepassing);
- bedrijf (indien van toepassing);

- en de 1e en 2e voorkeur voor een werkgroep.

Per werkgroep is er plaats voor acht deelnemers. De gemeente stelt de werkgroepen samen, waarbij gelet wordt op een evenwichtige samenstelling van de groepen. Aanmelden betekent niet automatisch dat de inwoner in een werkgroep zit. De gemeente laat de inwoners uiterlijk 8 mei weten of hij/zij in een werkgroep zit en in welke. De werkgroepen komen dit jaar in totaal drie keer in besloten kring 's avonds bij elkaar. De eerste keer op dinsdag 12 mei van 20.30 tot 22.00 uur, de tweede keer in september en de derde keer in oktober.

Wat wordt van de deelnemers verwacht?
De deelnemer aan een werkgroep heeft geen speciale kennis of vaardigheden nodig om deel te nemen aan de werkgroepen. Op de avond zelf zal de gemeente een toelichting geven en van de deelnemers vragen mee te denken over onder andere de huidige situatie in het dorp en hoe zij de toekomst van Linschoten zien.

Wat doet de gemeente met de bijdrage aan een werkgroep? De gemeente verzamelt en analyseert alle reacties. Deze worden gebruikt om een goed beeld te krijgen van wat er leeft onder de inwoners van Linschoten. De reacties worden meegenomen bij het opstellen van de Dorpsvisie. Alle deelnemers van de werkgroepen krijgen een verslag van de bijeenkomsten.

Reageer nu al
Inwoners kunnen nu al reageren op de Dorpsvisie voor Linschoten. Op het reactieformulier (te downloaden vanaf www.montfoort.nl > Wonen & omgeving > Totaalvisie) kunnen zij de kernwaarden en identiteit van Linschoten beschrijven en de zwakke/sterke punten en kansen/bedreigingen van Linschoten aangeven. Deze reacties gebruikt de gemeente bij het opstellen van de Dorpsvisie. Dit formulier wordt tijdens de informatieavond op 12 mei ook uitgedeeld. Het formulier kan tot en met 14 mei worden invullen en verstuurd naar de gemeente.

15 juni wijkbezoek
Maandagavond 15 juni a.s. is vanaf 19.30 uur het wijkbezoek in Linschoten. Het gemeentebestuur bezoekt Linschoten en inwoners kunt van alles vragen en bespreken met het college en de raad dat te maken heeft met de leefbaarheid van Linschoten. Inwoners kunnen vragen stellen over beleidskeuzes die de gemeenteraad voor Linschoten heeft gemaakt. Inwoners zijn van harte uitgenodigd! Aanmelden (niet verplicht) kan via communicatie@montfoort.nl.

Meer informatie over de Dorpsvisie Linschoten staat op www.montfoort.nl > Wonen & omgeving > TotaalVisie 2030. Hier kunnen geĂŻnteresseerden zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over de Dorpsvisie.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht