Ingezonden persbericht


Wijnen uit de hele wereld op The London International Wine Fair

Volgende week start de 28ste London International Wine Fair van 12 t/m 14 mei. Met meer dan 25.000 wijnen uit meer dan 38 landen, is er veel te proeven en te ontdekken. Daarnaast biedt de LIWF een uitgebreid programma van vele seminars en masterclasses, die evenals de beurs zelf, gratis toegankelijk zijn, voor alle wijn professionals.

Franse wijnen
Dit jaar is het Franse paviljoen op de LIWF het grootste landen paviljoen van de beurs. De Franse generieke stand zal een moderne en frisse nieuwe look hebben en meer dan 1.300 m in beslag nemen. Op de Franse generieke stand, zullen zowel individuele producenten als wijnregio's aan bod komen zoals onder andere : Beaujolais, Bergerac, Bordeaux, Loire, Provence en de Sud-Ouest.

Een belangrijk onderdeel van het Franse paviljoen wordt ingenomen door "Fast-Track to France" waarin 2 belangrijke proefruimtes zijn ingericht:
* een proefruimte met een overzicht van Franse AOC wijnen op de beurs
* een proefruimte met de "Vins de Pays Top 100", geselecteerd door een panel onder leiding van Tim Atkin MW.

Wijnen uit de Balkan
Tijdens de komende beurs zullen voor het eerst ook een aantal Balkan landen acte de présence geven. Zo zullen voor eerst ook wijnmakers uit Kroatië, Bosnië-Herzegovina en de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië aanwezig zijn.

Als onderdeel van de Kroatische stand, zijn enkele bijzondere wijnen te proeven van bijvoorbeeld Pz Vrbnik, Bartolovic, Rivijera Orebic als ook van Zlatan Otok, een wijnhuis gevestigd op het eiland Hvar. Daarnaast zijn er ook een aantal jaargangen van de Kroatische topwijn BADEL 1862 te proeven, als ook wijnen van de coöperatie van wijnmakers van Istrië en van Izvor Zivota, een wijnhuis gevestigd in de kleine plaats Ilok, dichtbij Vukovak.

De Bosnische stand zal belangrijke wijnhuizen herbergen, zoals Hercegovina Produkt, Vukoje, Andrija, Citluk, Domanovic en Bobita. Behalve het bekende wijnhuis Tikves, die al eerder op de LIWF aanwezig was, zullen er 4 andere wijnhuizen aanwezig zijn: Delvina, Skovin, Popova Kula, en de belangrijke producent Bovin Dooel uit de stad Negotino.

Castilla La Mancha proeverijen
Tim Atkin MW presenteert een aantal proeverijen over het bijzondere Spaanse wijngebied Castilla La Mancha op de LIWF. CLM heeft 9 DO's, 4 DO Vinos de Pagos en Vino de la Terra wiijnen, welke een bijzondere range van wijnstijlen opleveren van zowel Spaanse inheemse druiven, als internationale druivensoorten. Deze proeverijen zullen dagelijks plaatsvinden om 16.00 uur op de stand van Castilla La Mancha (N50).

Gratis bezoekersbadge
Registreren voor de beurs is nog mogelijk. Ga naar: http://www.exporeg.co.uk/reg/wine09/regform.asp om uw gratis bezoekersbadge aan te vragen.