Timmermans op werkbezoek naar Madrid

Staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) neemt op dinsdag 12 mei in Madrid deel aan de jaarlijkse ministeriële conferentie van de Raad van Europa. De conferentie staat in het teken van de 60e verjaardag van de Raad.

Timmermans wordt bij de conferentie vergezeld door de 17-jarige Fanny Robbertson uit Landgraaf. Fanny is winnares van een nationale schrijfwedstrijd over 60 jaar Raad van Europa en mensenrechten.

Timmermans ontmoet tijdens zijn bezoek aan Madrid de Spaanse staatssecretaris van Sport, Jaime Lissavetzky. Spanje steunt Nederland bij zijn Europese inzet voor de bescherming van het specifieke karakter van de sport. In dit kader brengt Timmermans ook een bezoek aan de jeugdopleiding van Real Madrid om zich op de hoogte te laten stellen van de bescherming van jonge spelers in Spanje.

Later op de dag spreekt Timmermans met vertegenwoordigers van het Spaanse bedrijfsleven over de gevolgen van de economische crisis. De staatssecretaris zal met zijn Spaanse counterpart Diego López Garrido vooruitblikken naar het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie (eerste helft 2010).

Noot voor redacties (