Ingezonden persbericht


Nr. 047
Hilversum, 11 mei 2009

NIEUWE SERIE 40 DAGEN ZONDER SEKS
40 dagen zonder seks, dinsdag 12 mei om 20.30 uur op Nederland 3

Vanaf 12 mei zendt de EO een tweede serie uit van het veelbesproken programma 40 dagen zonder seks. Presentator Arie Boomsma duikt in de leefwereld van zeven jonge mensen en daagt hen uit 40 dagen zonder seks te leven en na te denken over liefde, trouw en intimiteit. Door die periode creëren jongeren voor zichzelf de mogelijkheid van een afstandje te kijken naar de plek die seks in hun leven inneemt. Nieuw zijn dit jaar een tweetal aanvullingen bij het programma die te vinden zijn op de website www.40dagenzonderseks.nl.

40 dagen zonder seks volgt zeven jongeren voor wie seks vaak niet meer is dan instant bevrediging. Zij gaan de uitdaging aan om zich 40 dagen lang van elke vorm van seks te onthouden. Sommigen doen mee omdat ze niet blij zijn met de manier waarop ze nu met seks omgaan en willen leren hoe dat anders kan. Anderen willen aan zichzelf en hun vrienden bewijzen dat seks voor hen geen verslaving is. Dat ze het kunnen.

Masterclass
40 dagen zonder seks wil in plaats van over jongeren, met jongeren in gesprek gaan. Zowel op tv als op scholen, in kerken en via de website van het programma. Het tweede seizoen start op 12 mei met een gastcollege van Arie Boomsma op de Vrije School in Amsterdam. Verder kunnen de kijkers van het programma de website www.40dagenzonderseks.nl een 'masterclass' volgen over het thema van de laatste uitzending. In totaal zijn er acht van deze interactieve internetcursussen die bestaan uit een filmpje, verschillende vragen en een persoonlijk advies.

40 Dagen Zonder.
Veertig dagen zonder seks, zonder snoep of zonder roken? Met hulp van een speciale widget op de website kunnen kijkers hun eigen 40 Dagen Zonder . creëren en op hun Hyves zetten.

Ondersteunde materialen voor ouders, scholen en kerken zijn ontwikkeld in samenwerking met de Evangelische Alliantie. Deze zijn vanaf 12 mei te vinden op www.eo.nl/werkindekerk, www.ronduit.nl en www.40dagenzonderseks.nl.

Aflevering 1 - Eline
Eline (23) is stewardess. Ze vliegt de wereld over naar de meest tropische bestemmingen, verblijft in luxueuze hotels en omringt zich met mooie mannen. En juist met díe mannen eindigt het vaak met seks. Vriendin Leonie denkt dat het wel goed voor Eline is om met het programma mee te doen: "Dan leert ze ook eens op een vriendschappelijke manier met mannen om te gaan in plaats van altijd seks met ze te hebben". Het wordt in ieder geval niet makkelijk; voor Elines werk staat een trip naar het exotische Cancun gepland. Kan ze de verleiding weerstaan?


---

Noot voor redactie,