Binck NV

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Amsterdam, 12 mei 2009

ING Bank kiest voor software van Syntel

Op 11 mei 2009 heeft Syntel B.V., dochteronderneming van BinckBank N.V., een licentie verstrekt, inclusief onderhoud en support, aan ING Bank N.V. voor de effectenbancaire software EuroPort+ voor gebruik in Nederland. De licentie heeft een initiële looptijd van vijf jaar.
De software EuroPort+ dient als basis voor een geautomatiseerde verwerking van effectentransacties van (effecten)banken, commissionairs en vermogensbeheerders. Zij voorziet in een geïntegreerde administratie, waarmee aanzienlijke efficiencyvoordelen behaald kunnen worden.
Pieter Aartsen, bestuurder BinckBank N.V.: "Wij zijn buitengewoon verheugd met het vertrouwen dat ING uitspreekt met de keuze voor de EuroPort+ software en zien dit als de bevestiging van het marktleiderschap van Syntel op dit gebied in Nederland." Hans Hagenaars, directeur Marketing ING Retail: "ING wil haar dienstverlening richting beleggers verder optimaliseren. Met de nieuwe software wordt beleggen bij ING nog toegankelijker en gebruikersvriendelijker. Ook kunnen wij klanten in de toekomst meer beleggingsfunctionaliteiten bieden en sneller anticiperen op marktontwikkelingen. Wij zijn daarom erg blij met de samenwerking met Syntel".
ING
Postbank en ING Bank gaan samen verder onder één naam: ING. Met de combinatie van gemak, waar voor je geld en persoonlijk advies, wordt de dienstverlening aan klanten verder uitgebreid. Particuliere en zakelijke klanten kunnen bij de ING terecht voor financiële producten op het vlak van betalen, sparen, lenen, hypotheken en beleggen. Daarnaast bemiddelt de ING in verzekeringen en pensioenen. De ING is een Nederlands onderdeel van de ING Groep, een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld.
Syntel B.V.
Syntel maakt software voor banken en (pensioen-)verzekeraars. Met EuroPort+ is Syntel al jaren marktleider in beleggingstoepassingen. Producten van Syntel zijn snel, schaalbaar en kunnen leiden tot efficiencyvoordelen en een aanzienlijke kostenreductie. Syntel B.V. is een dochteronderneming van BinckBank N.V.
BinckBank N.V.
BinckBank N.V. is een full-service online bank voor beleggers, met een Europese Top-5 positie. Als online broker biedt BinckBank haar klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld. Bovendien biedt BinckBank als vermogensbank ondersteuning aan haar klanten bij het beheer van hun vermogen door middel van online advies- en vermogensbeheerdiensten en online sparen. Aan professionele klanten wordt naast snelle en goedkope orderexecutie ook de administratieve verwerking van effecten- en geldtransacties geboden door middel van een insourcing variant (BPO), dan wel via het licenseren van desbetreffende software.
BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers met een beursnotering aan NYSE Euronext Amsterdam. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Spanje en heeft 559 medewerkers in dienst per 31 december 2008. BinckBank is opgericht in 2000 en bedient ultimo Q1 2009 meer dan 300.000 beleggers en spaarders. De bedrijfsactiviteiten van BinckBank vinden plaats in de business units Retail en Professional Services.
Persvoorlichting BinckBank N.V. Persvoorlichting ING Anneke Hoijtink Marc Smulders
Telefoon: 020 522 0372 / 06 201 98 337 020 6522574 ahoijtink@binck.nl marc.smulders@mail.ing.nl
Vijzelstraat 20 Bijlmerdreef 24
1017 HK Amsterdam 1102 CT Amsterdam
www.binck.com www.ing.nl