Gemeente Nuth


Naam brede school Schimmert onthuld

Onder grote belangstelling onthulden wethouders Jacques van den Berg en Ber van den Heuvel samen met de prijswinnaars de naam voor de toekomstige brede school op 11 mei jl. in het gemeenschapshuis van Schimmert.

Â

âBrede school Schimorteraâ, zo luidt de naam voor de toekomstige brede school in Schimmert. Een naam die misschien nog wat onwennig op de tong ligt maar zijn oorsprong vindt in het verleden van het kerkdorp Schimmert. Schimortera is een van de ouds bekende schrijfwijzen van het huidige Schimmert. De naam vinden we onder andere terug in oude geschriften uit 847 van de abdij van Reims (noord Frankrijk), die bezittingen had in âSchimorteraâ en omgeving.

Â

Enige tijd geleden deed de gemeente Nuth een oproep aan de inwoners van Schimmert om een naam te bedenken voor de toekomstige brede school.

Maar liefst drie inzenders stuurden onafhankelijk van elkaar âSchimorteraâ in als kanshebber voor de naam van de toekomstige brede school. Prijswinnaars waren de familie Laumen, Nadine Kramer en Bert en Ivo Lemmens, uit Schimmert. De prijswinnaars ontvingen uit handen van de wethouders een bos bloemen en een cadeaubon als dank voor het verzinnen van de winnende naam.

Â

De bijeenkomst werd ludiek omlijst door de âGooise damesâ van het Glimlachpaleis. Na afloop ontvingen de aanwezigen een attentie in de vorm van een wuppie waarop de naam van de brede school prijkte.

Â