Provincie Antwerpen


PLANTIJN STELT 'GOLEWE' VOOR

Hèt project voor "Goesting in Leren Werken"

dinsdag 12 mei 2009 - 11u - Plantijn Hogeschool, Campus Meistraat


----------
Plantijn Hogeschool en de Provincie Antwerpen lanceren een gloednieuw initiatief i.s.m. 14 projectpartners en met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Iedere dag graag naar school en graag naar het werk: een zotte droom of een uitdaging? Samen met 7 hogescholen, 5 secundaire scholen en 2 universitaire onderzoekscentra uit 7 provincies van de interregio Vlaanderen - Nederland slaat Plantijn Hogeschool de handen in elkaar om acties op te nemen om de Goesting in Leren en Werken van onze studenten te stimuleren.

Meer concreet willen Plantijn en de projectpartners zorgen voor een vlottere overgang tussen secundair en hoger onderwijs en een betere afstemming tussen hoger onderwijs en het werkveld. Ze willen bereiken dat jongeren hun sterkten kunnen uitbouwen tot competenties die nodig zijn in de maatschappij en in het werkveld. En dat onze jong afgestudeerden werk vinden dat aansluit bij eigen mogelijkheden, motivatie en ambities en bij het vinden van een plaats in de maatschappij.

Op dinsdag 12 mei 2009 komen alle partners samen voor de startconferentie van het GoLeWe-project. Ze verkennen samen de acties, nemen de tijd om elkaar te leren kennen, om ideeën uit te wisselen en afspraken te maken over de samenwerking. Dit aan de hand van infosessies, workshops en actiegerichte werkgroepen.

Graag nodigen Plantijn Hogeschool en de Provincie Antwerpen u uit op de persvoorstelling van dit gloednieuw project . Gedeputeerde Inga Verhaert komt vertellen waarom dit grootse project mede de steun krijgt van Provincie Antwerpen. En Plantijn Hogeschool zal als projectverantwoordelijke instelling een overzicht geven van de acties, haar samenwerking met de partners toelichten en uitleggen welke resultaten we voor ogen hebben.

Praktische info
9.15 uur
Onthaal met Koffie
9.50 uur
Verwelkoming door Erwin Samson, directeur Plantijn 10.00 uur
Waarvoor staat GoLeWe? Overzicht van het project 10.45 uur
Parallelle infosessies en workshops (tot 13.00 uur) 11.00 uur
Persvoorstelling
13.00 uur
Onderwijsmarkt

Praktische info
wanneer:
Dinsdag 12 mei 2009 om 11.00 uur
waar:
Plantijn Hogeschool, Campus Meistraat, Meistraat 5 te 2000 Antwerpen.

Bevestiging
Ja, ik ben aanwezig Nee, niet aanwezig maar ik wens wel de persmap toegestuurd te krijgen Verantwoordelijke Gedeputeerde
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 50

Perscontact
Hilde Chantrijn
Plantijn Hogeschool
hilde.chantrain@plantijn.be tel. 03 221 57 01