Ingezonden persbericht


Nieuw PRIMERGY BX900 serversysteem verhoogt de inzet op het gebied van virtualisatie en energie-efficiëntie

PRIMERGY BX900 is eerste steen voor wereldwijd groeiprogramma

Tokyo/München/Londen, 12 mei 2009

Fujitsu kondigt vandaag een belangrijke eerste steen in zijn wereldwijde groeiprogramma voor x86 servers aan met de introductie van de Dynamic Cube - de nieuwe generatie van het PRIMERGY BX900 blade serversysteem.

De PRIMERGY BX900 is gebouwd op vier leidende principes. De eerste is een dynamisch nieuw concept voor energie en koeling dat de kosten van energie verlaagt. De tweede is dat er verbeteringen in operationele prestaties bereikt worden, dankzij dynamische virtualisatie. Het derde principe van het PRIMERGY BX900-concept is om ongeëvenaarde uptime te realiseren via dynamische hoge beschikbaarheid. Tot slot zorgt het vierde principe ervoor dat investeringen gegarandeerd beschermd worden dankzij nieuwe systeemarchitectuur die dynamische schaalbaarheid biedt.

De PRIMERGY BX900 is een complete dynamische serverinfrastructuur in een enkele blade cube. Klanten kunnen zich met de PRIMERGY BX900 dynamisch aanpassen aan verschillende IT-gebruikscenario's, waarmee zij IT-infrastructuren flexibeler maken terwijl zij tegelijkertijd kosten reduceren.

Fujitsu's nieuwe generatie PRIMERGY BX900 blade system is direct te bestellen. Het neemt het voortouw in Fujitsu's wereldwijde groeiprogramma om zijn marktaandeel voor x86 servers te vergroten, met een wereldwijde salesdoel van 500.000 units in 2010.

Dynamische energie en koeling

De PRIMERGY BX900 is een leider in termen van gereduceerde energieconsumptie: het opereert op nieuwe niveaus van efficiënt elektriciteitsgebruik en zet een nieuwe standaard dankzij Fujitsu's koelings- en ontwerpconcept Cool-safe. Dankzij ingebruikname van een PRIMERGY BX900-server, kunnen klanten direct een besparing op hun energiekosten realiseren van duizenden euro's per chassis per jaar.*

Dynamische Virtualisatie

Uitgerust met de nieuwste Intel® Xeon® 5500-serie processors, grote geheugencapaciteit en state-of-the-art I/O prestaties, is de PRIMERGY BX900 ontworpen voor industrie leidende virtualisatie capaciteiten. Deze zorgen er ook voor dat de PRIMERGY BX900 de ideale oplossing is voor consolidatieprojecten.

Dankzij de volledige integratie van Fujitsu Server View Resource Coordinator VE management software, vereenvoudigt de PRIMERGY BX900 IT-operaties door uniforme groepen van fysieke en virtuele servers en het visualiseren van connecties binnen de netwerken. In aanvulling hierop kan deze oplossing ook IT-operaties automatiseren, wat de tijd tot maximaal 90 procent reduceert die nodig is voor het voorzien in of uitwisselen van servers.

Dynamische Hoge Beschikbaarheid

De PRIMERGY BX900 is ontworpen voor volledige redundantie, waardoor ongeplande downtime van het systeem wordt gereduceerd. Hij bevat door software beheerde hardware en iedere afzonderlijke component is hot-swappable.

Dynamisch Schaalbaarheid

Dankzij zijn ontwerp is de PRIMERGY BX900 geoptimaliseerd voor de bescherming van investeringen. Hij is heel schaalbaar. Het systeem is ontworpen in samenwerking met Intel en heeft een stapelbare, hoog geconcentreerd design dat prestatie-upgrades mogelijk maakt door de toevoeging van nieuwe PRIMERGY BX900 units.

In aanvulling hierop kan Fujitsu dankzij de nieuwe systeemarchitectuur twee blades meer in een standaard 10U chassis kwijt dan ieder ander ontwerp van welke fabrikant ook, met een record van maar liefst 18 blades. Dankzij deze extra blades biedt de Dynamic Cube direct 12 procent meer systeemprestaties in vergelijking met blade systemen van andere fabrikanten.

Jens-Peter Seick, Senior Vice-President x86 Server Product Division bij Fujitsu Technology Solutions, zegt: "De vier begeleidende principes van het PRIMERGY BX900-ontwerp zorgen ervoor dat het tegemoet komt aan de wensen van datacenter-activiteiten, waarbij kostenbesparingen en het verhogen van de beweeglijkheid van belang zijn."

IDC analyst Vernon Turner, Senior Vice President van Enterprise Infrastructure, Consumer and Telecom research, zegt: "Met de introductie van de Dynamic Cube verhoogt Fujitsu daadwerkelijk de inzet in de datacenter blade market-sector. De superieure prestaties van het systeem in combinatie met zijn krachtige virtualisatiecapaciteiten en de energiebesparing zorgen ervoor dat de PRIMERGY BX900 een aantrekkelijke propositie biedt. We verwachten dat Fujitsu na deze lancering marktaandeel zal winnen in het hoogste segment van de blade servermarkt."

De PRIMERGY BX900 wordt ondersteund door veelomvattende service door Fujitsu's wereldwijde organisatie. Deze biedt een one-stop shop voor de volledige planning, het ontwerp, de implementatie en het beheer van complexe IT-infrastructuren. Dankzij het wereldwijde team van IT service specialisten, biedt Fujitsu holistische IT-oplossingen.

Gefabriceerd in Augsburg, Duitsland, en in Fukushima, Japan, reflecteert de PRIMERGY BX900 het beste van Duitse en Japanse techniek en kwaliteitsbeheer. De PRIMERGY BX900 systemen zijn verkrijgbaar vanaf 21 mei 2009.


- Einde -

Bericht voor journalisten

De calculatie is gebaseerd op de vergelijking van theoretisch energieverbruik tussen 10 PRIMERGY RX200 S5 rack servers en 10 PRIMERGY blades in een BX900 systeem. In totaal besparen de PRIMERGY BX900 blades een gemiddelde kostenbesparing van 1500 euro per jaar, gebaseerd op een gemiddelde prijs van 0,10 euro per kilowatt hour (kWh) per unit.

Foto's zijn te vinden op: http://mediaserver.ts.fujitsu.com/ms/go.cfm?itemid=29166&jumpfactor=36

Over Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuren die aanwezig is op alle belangrijke markten van Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India en zich zowel op grote, kleine en middelgrote ondernemingen als op particulieren richt. Met zijn Dynamic Infrastructures-benadering biedt het bedrijf een volledig aanbod van IT-producten, -oplossingen en -diensten: van client- en datacenteroplossingen tot Managed Infrastructures en Infrastructure-as-a-Service. Fujitsu Technology Solutions heeft meer dan 10.000 medewerkers in dienst en maakt deel uit van de wereldwijde Fujitsu-Groep. De groep biedt op IT-gebaseerde business oplossingen aan klanten in 70 landen via een personeelsbestand van meer dan 160.000 medewerkers. Fujitsu, met zijn hoofdkantoor in Tokio, noteerde voor het op 31 maart 2008 afgesloten boekjaar een geconsolideerde omzet van 5,3 biljoen yen (US $ 53 miljard).

Meer informatie kunt u vinden op: ts.fujitsu.com/aboutus

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail: christiene.bouwens@ts.fujitsu.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: <:blocked::mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl