Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VOOR DIRECTE PUBLICATIE


---

SICK voelt zich lekker met DocsDB

SICK start met DocsDB e-mailmanagement van Semantica

Leiderdorp, 12 mei 2009 - Vanaf deze maand gaat SICK, één van de grootste sensorfabrikanten ter wereld, DocsDB, de documentoplossing van Semantica, inzetten voor document- en workflowmanagement. Met DocsDB stroomlijnt SICK dagelijks honderden in- en uitgaande e-mailberichten. Op deze wijze vergroot SICK haar service naar klanten en leveranciers nog verder en stelt zij alle berichten eenvoudig veilig.

Het zwaartepunt in de eerste fase van in gebruikname van de totaal-documentoplossing (email, digitaal en papier) ligt voornamelijk op e-mailmanagement. SICK gebruikt DocsDB voor het toewijzen, afhandelen en registreren van binnenkomende en uitgaande e-mail en is tegelijkertijd de oplossing om meervoudige opslag van berichten en hun bijlagen te voorkomen. Het per ongeluk verwijderen door medewerkers van belangrijke e-mail is door het gebruik van e-mailmanagement niet meer mogelijk.

Vertrouwelijke berichten worden automatisch getoond bij de medewerkers die daarvoor gemachtigd zijn, zónder daarvoor een aparte e-mailbox te hoeven openen. Bestellingen daarentegen die door klanten via e-mail gedaan worden zijn bijvoorbeeld zichtbaar voor alle verantwoordelijke medewerkers. Bij binnenkomende e-mail worden automatisch, en desgewenst handmatig, kenmerken toegevoegd, wat de terugvindbaarheid en overzichtelijkheid vergroot. E-mailberichten worden aan de betreffende verantwoordelijken toegewezen en er is overzicht welke e-mail afgehandeld is. Hierdoor is een aparte registratie van alle in- en uitgaande e-mailberichten en afhandeling daarvan overbodig geworden.

SICK verwacht door e-mailmanagement haar klanten een nog betere service te kunnen verlenen. "De e-mailstroom is in de laatste jaren steeds groter geworden en daarmee in zowel technisch als wat betreft werkstroomoverzicht steeds moeilijker te handelen. Met e-mailmanagement en workflow met DocsDB kunnen wij onze klanten en relaties een zo goed mogelijke service bieden, doordat we er nu zeker van kunnen zijn dat mail adequaat behandeld wordt", aldus Ger van der Linden, Informatiemanager van SICK Nederland. Op korte termijn gaat SICK de totaaloplossing DocsDB ook voor haar andere documentstromen inzetten.

________________________________________________

Over SICK
Met meer dan 5.000 medewerkers in ruim 50 landen is SICK één van de grootste sensorfabrikanten ter wereld. SICK B.V. is een 100 % dochter van SICK AG en sinds 1976 actief op de Nederlandse markt. Met zo'n 40 medewerkers staan zij hun relaties met raad en daad terzijde. Branches waarin SICK producten worden toegepast zijn o.a. de verpakkingsindustrie, intern transport systemen, logistiek, voedings- en genotsmiddelenindustrie, halfgeleider- en elektronica-industrie en de tuinbouw. Feilloos en betrouwbaar signaleren en reageren, staat bij SICK sensoren centraal. Meer info via http://www.SICK.nl/.

Over Semantica
Semantica is sinds 1995 succesvol in het oplossen van klantproblemen met behulp van informatie technologie. Naast webservicesapplicaties heeft Semantica het documentbeheersysteem DocsDB ontwikkeld voor het beheren van papieren, digitale èn e-mail documenten in één digitaal archief. Sinds 2005 is Semantica met DOcsDB ook actief in Spanje. DocsDB kent ruim 40.000 gebruikers en heeft 1 miljard pagina's in beheer. Klanten zetter DocsDB in voor o.a. project-, klant-, patiënten-, zaak-, personeels-, en financiële dossiers. DocsDB is verkrijgbaar als installatie op de bedrijfseigen IT infrastructuur of online, waarbij de beheer van de softeware en servers bij Semantica ligt. Deze laatste optie maakt DocsDB met name heel geschikt voor het MKB. Meer info via http://www.semantica.nl/ en http://www.docsdb.nl/.


---