Ingezonden persbericht


LaCie breidt opslagcapaciteit netwerkoplossingen uit tot 10 TB

Parijs, 12 mei 2009 - LaCie introduceert een nieuwe versie van de succesvolle LaCie 2big Network en de LaCie 5big Network. De twee apparaten bieden verbeterde prestaties en opties, allesomvattende back-upondersteuning en een aanzienlijk grotere opslagcapaciteit. Hierdoor profiteren gebruikers van een eenvoudiger installatie en verscheidene manieren om grote hoeveelheden content te archiveren, toegankelijk te maken en te delen.

De LaCie 5big Network maakt gebruik van een Gigabit Ethernet-verbinding en heeft vijf hot-swappable slots die zeven RAID-modi ondersteunen. Door de capaciteitsuitbreiding is er nu een LaCie 5big Network beschikbaar met 10 TB geheugen. Hiermee is dit apparaat de eerste in z'n klasse, die dubbele cijfers bereikt voor wat betreft opslagcapaciteit.

De nieuwe versie van de LaCie 5big Network is uitwisselbaar met Time Machine-back-upsoftware. Dit zorgt voor een uitgebreidere ondersteuning van Apple-applicaties. Met slechts een druk op de knop binnen de LaCie Administrator-website krijgen alle Mac's op een LAN toegang tot de LaCie 5big Network en kunnen zo verschillende back-ups uitvoeren. Daarnaast biedt de LaCie 5big Network verbeterde multimediaserveropties. Hierdoor kunnen gebruikers media via de NAS-oplossing en een UPnP-AV-uitwisselbaar apparaat, zoals een PS3 of een Xbox, direct afspelen op een tv of een DLNA-multimedia-apparaat. De LaCie 5big Network is ook uitwisselbaar met de iTunes-server. Zo hebben iTunes-gebruikers toegang tot het NAS-apparaat via de applicatie-interface.

"Dataopslag via het netwerk is voor kleine bedrijven de normaalste zaak van de wereld geworden. Ook voor thuis is het een geliefde opslagmethode", zegt Edin del Mar, SOHO NAS-productmanager bij LaCie. "De evolutie van de twee nieuwe LaCie-apparaten biedt klanten extra gemak en meer mogelijkheden. Dit is een goed voorbeeld van de doelstelling van LaCie om vorm en functionaliteit te blijven optimaliseren."

De LaCie 2big Network is een RAID-oplossing met twee slots en tot 4 TB aan professionele opslagcapaciteit. Deze nieuwe versie biedt onder andere Windows Active Directory Support (ADS) en lokale back-up. Daarnaast ondersteunt het apparaat integratie met MS Windows-netwerkdomeinen, waardoor IT-beheerders de oplossingen eenvoudig kunnen beheren.

Ook de back-upmogelijkheden van de LaCie 2big Network zijn uitgebreid. Gebruikers kunnen nu incrementele en geplande back-ups uitvoeren naar externe apparaten. LaCie levert het NAS-apparaat met licenties voor Genie Backup Manager Pro voor Windows en Intego Backup Manager Pro voor Mac. Dit is een softwaresuite waarmee gebruikers veilig en efficiënt documenten, e-mails en andere digitale eigendommen back-uppen en herstellen in geval van dataverlies. Ook de LaCie 2big Network is volledig uitwisselbaar met Time Machine-back-upsoftware.

LaCie blijft zijn portfolio van NAS-oplossingen verder verbeteren. Daardoor kan het bedrijf klanten apparaten met optimale prestaties, marktleidende beveiligings- en back-upopties en ongeëvenaarde capaciteit blijven leveren. Oftewel oplossingen op maat, geschikt voor elk huishouden of klein bedrijf.

Beschikbaarheid
De LaCie 2big Network en LaCie 5big Network zijn verkrijgbaar in de LaCie Online Store, LaCie Resellers + en LaCie Storage Partners voor een consumentenadviesprijs vanaf 299 euro voor de LaCie 2big Network en 599 euro voor de LaCie 5big Network, beide prijzen exclusief btw.