Ingezonden persbericht


Buyitdirect.com viert tienjarig bestaan met volledig vernieuwde website

Hoofddorp, 12 mei 2009 - Buyitdirect.com, één van de eerste grootschalige webwinkels met IT-producten voor de zakelijke markt, viert in mei 2009 zijn tienjarig bestaan. Dit tweede lustrum is voor het bedrijf aanleiding geweest de website volledig te vernieuwen en veel nieuwe functionaliteit toe te voegen. De navigatie is vergemakkelijkt en klanten kunnen nog eenvoudiger hun persoonlijke pagina's met inkoopinformatie beheren. Verder heeft de lay-out een restyling ondergaan en kunnen klanten sneller en eenvoudiger zoeken in de tienduizenden producten die via Buyitdirect af te nemen zijn.

Buyitdirect werd tien jaar geleden gelanceerd in het Mediaplaza in Utrecht. Het was toentertijd de eerste webwinkel met rechtstreekse koppelingen naar de voorraden van verschillende leveranciers en distributeurs van A-merken, waardoor klanten direct inzicht hadden in de voorraadpositie. Verder onderscheidde Buyitdirect zich door realtime verwerking van orders, levering binnen 24 uur en gebruiksgemak. Het was de eerste e-commerce-site die klanten in staat stelde de volledige historie van alle aankopen, inclusief serie- en licentienummers, vanaf iedere pc met een internetaansluiting te beheren. Daarnaast completeerde het bedrijf de online dienstverlening met persoonlijk accountmanagement en support door deskundige medewerkers.

Sinds de oprichting biedt Buyitdirect ook ondersteuning bij het elektronisch optimaliseren van de inkoopprocessen bij de klant. Daar waar in 1999 nog maar een klein gedeelte van het klantenbestand hier interesse in had, is de vraag inmiddels fors toegenomen. Het gaat dan om een website op maat met daarin verwerkt de inkoopcondities voor de klant of een virtuele winkel in de lay-out van de klant. Deze is wat prijzen en assortiment betreft geheel afgestemd op de behoeften van de klantorganisatie. Omdat Buyitdirect wekelijks dit soort processen met opdrachtgevers bespreekt, kent het bedrijf de behoeften van de klant goed.

Buyitdirect.com startte in 1999 als Nederlandse onderneming. In 2007 werd het bedrijf onderdeel van het Duitse Bechtle AG, een groot IT-concern met ruim 4.000 werknemers. "We hebben in tien jaar tijd een sterk merk opgebouwd", zegt initiatiefnemer en algemeen directeur Dik Graaff. "Onze filosofie was toen en is nog steeds om klanten zoveel mogelijk keus en gebruiksgemak te bieden tegen zo laag mogelijke kosten. Wij hebben in de afgelopen tien jaar bewezen dat we daar uitstekend in geslaagd zijn. Ons succes is vooral te danken aan de combinatie van volwaardige e-commerce en betrouwbare support."

Buyitdirect bedient nu circa 8.000 geregistreerde klanten die via de site kunnen kiezen uit meer dan 250.000 verschillende IT-artikelen, variërend van notebooks tot desktops en van netwerkcomponenten tot servers. De site biedt keus uit de producten van alle A-merkleveranciers. Klanten zien in één oogopslag of een artikel op voorraad is. Als dat het geval is, is het product de volgende dag in huis bij de klant. Alle orders worden volledige elektronisch afgehandeld en indien nodig biedt de klantenservice een uitstekende after sales-support.

Over Buyitdirect.com
Voor veel bedrijven, overheden en organisaties uit de non-profitsector is Buyitdirect al jarenlang het vertrouwde adres voor de aankoop van ICT-producten. Buyitdirect is onderdeel van Bechtle AG. Dit geeft het bedrijf niet alleen de slagkracht waar het gaat om inkoop, maar biedt bovendien de zekerheid van continuïteit voor al haar klanten. Buyitdirect beschikt over een team van ervaren verkopers dat klanten adviseert op het gebied van hard- en software en ondersteunt als het gaat om netwerken, softwarelicenties of infrastructuur. Zij beschikken over de juiste kennis en certificeringen binnen de productportefeuilles van grote A-merkfabrikanten. Ook op het gebied van software biedt Buyitdirect alle gangbare box- en licentieproducten aan.