Lissa Van Brande, Fysiofit-team en NoAid halen goud op Europees Kampioenschap Fitness & Hiphop

12/05/2009 10:50

De FitnessOrganisatie VZW

GENT - Tijdens het FISAF Europees kampioenschap Sports Aerobics, Fitness Teams & Hiphop Teams in Spanje zorgde de Belgische delegatie afgelopen weekend voor 3 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles. Iets wat hen in de geschiedenis nog nooit werd voorgedaan.

De meest opmerkelijke prestatie van het weekend kwam van de jongere Belgische deelnemers. Tijdens het EK voor senioren vond namelijk ook het Open Tournament voor cadetten en junioren plaats, wat doorgaat als het officieuze Europees Kampioenschap voor deze jongere leeftijdscategorieën. Drie junioren van het Fysiofit Aerobic Team uit Sint-Niklaas, Lissa Van Brande, Aaike Foubert en Shauni Van Froyenhoven, zorgden in de sterk bezette categorie Solo Dames voor respectievelijk goud, zilver en brons. Als trio behaalden ze nadien ook nog de gouden medaille. Bij de Solo Dames Senioren haalde Marlies Torfs in haar eerste jaar als senior de finale en daarin werd ze 6de.

In de categorie Hiphop Teams Senioren gaf het team NoAid Core onder leiding van Stef Ferrest uit Zonnebeke in een spannende strijd om de Europese Kampioenentitel een Nederlands team het nakijken, JM Fusion van Jazzmijn (uit Machelen) werd 6de in de finale. De NoAid Juniors haalden een bronzen medaille bij de Hiphop Teams junioren. Zij werden op de voet gevolgd door het Fitopia Junioren Team uit Edegem dat met een vierde plaats net naast het podium strandde.

Bij de Fitness Teams Senioren zorgden het Fysiofit Aerobic Team en het Jazzmijn Aerobic Team (uit Machelen) voor een goeie prestatie bij hun eerste deelname. Ze eindigden respectievelijk 5de en 9de. In de Juniorencategorie haalde het Fysiofit Junioren Team de bronzen medaille.

De resterende medailles werden behaald door Melvin Jonckers (Solo Heren & Mixed Pairs, 2x 3de), Jente Bonnarens (Mixed Pairs, 3de) en het trio Ongenae-Hulstaert-Hulstaert (Aerobic Teams, 2de).

Meer informatie en contactgegevens van de atleten/clubs:

Conny Van De Walle - +32 (0) 476 24 61 74

Website: http://www.dfoevents.be (Belgische resultaten in een notendop)

www.ecaerobics2009.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel