Ingezonden persbericht


Persbericht: 'De kleine CMMi voor acquisitie'

Nieuw handboek met de basisuitrusting voor succesvol uitbesteden

Bilthoven, 12 mei 2009
DNV-CIBIT adviseur Wouter Raemaekers heeft samen met Jan Jaap Cannegieter en Rini van Solingen 'De kleine CMMi voor acquisitie' geschreven. Een handboek voor het gebruik bij implementaties en assessments.

Basisuitrusting
De kleine CMMI is de basisuitrusting voor een succesvolle acquisitie van producten, diensten en uitbesteding. Het boek is bestemd voor professionals die betrokken zijn bij de aanschaf, realisatie of uitbesteding van producten of diensten.

Intensieve interviews
Heeft u wel eens een CMMi-assessment gedaan? Dan weet u dat het op een assessmentdag intensief en chaotisch kan verlopen. Er is geen tijd om het originele CMMi-document erbij te pakken. Voor deze situatie is dit boek bedoeld. Als referentie voor snelle raadpleging.

Voorspelbaar
Het CMMi voor acquisitie is een volwassenheidsmodel. Het stelt praktische eisen aan processen. Denk aan een leveranciersselectie of het ontwikkelen en managen van een leveringsovereenkomst. Het model fungeert als een liniaal waarlangs u uw acquisitieprocessen verbetert. Wanneer u CMMi in uw bedrijsvoering implementeert, vergroot u de kwalitatieve en kwantitatieve voorspelbaarheid van processen. Zodat u een constante kwaliteit kunt leveren.

Overzichtelijk handboek
Het boek beschrijft kort het model, de implementatie ervan en hoe onderzoeken worden uitgevoerd. Ook gaat het boek in op de regievoering bij uitbesteding met behulp van CMMi voor acquisitie. Tot slot bevat het boek een Nederlandse vertaling van de doelen en praktijken van dit model.

Bestellen
Het ISBN nummer is 978-90-12-58037-3. Het boek is uitgegeven door SDU Uitgevers in Den Haag. Het kost ¤ 34,95 inclusief BTW en verzendkosten (rond de ⤠6,-) en bestelt u bij DNV-CIBIT. http://www.cibit.nl/site.nsf/page/ict_publicaties_publicatie_bestellen

Informatie
Meer informatie vindt u via deze link: http://www.dnv.nl/nieuws_events/nieuws/2009/dnv_ict_adviseur_publiceert_nieuw_boek.asp

----