Ingezonden persbericht


AT&T VERSTERKT EUROPESE DISASTER RECOVERY RESOURCES

7,5 miljoen dollar geïnvesteerd sinds 2006 in extra technologie en apparatuur in EMEA

Amsterdam, 12 mei 2009 - AT&T* breeidt haar Europese Disaster Recovery resources uit met extra technologie, apparatuur en mankracht. Met de geplande investeringen van dit jaar heeft AT&T sinds 2006 voor 7,5 miljoen dollar geïnvesteerd in het versterken van haar disaster recovery resources in de EMEA regio, als onderdeel van een doorlopend optimaliseringsprogramma.

De Network Disaster Recovery resources (NDR) in EMEA omvatten een speciaal opslagcentrum in Groot-Brittannië van 650 m', een 14 meter lange oplegger met apparatuur, een speciaal gebouwde vrachtwagen voor twee disaster recovery units en een nieuw controlecentrum. De NDR-vrachtwagens en containers zijn speciaal ontwikkeld voor ondersteuning van de technologieën die AT&T in zijn netwerken gebruikt. AT&T is voornemens dit jaar een derde mobiele unit in gebruik te nemen in EMEA. Met de laatste nieuwe uitbreidingen van AT&T's resources in EMEA kan het NDR-team binnen 24 uur recovery apparatuur inzetten.

Elk disaster recovery unit beschikt over een eigen stroomvoorziening en herbergt een kerncomponent van de netwerktechnologie die normaal gesproken op een hoofdkantoor aanwezig is. Op locatie worden de afzonderlijke componenten gekoppeld tot de unieke configuratie zoals die in gebruik was op het getroffen kantoor. De mobiele containers bieden ondersteuning voor AT&T Global Network (AGN) Tier 1, 2 en 3 POPs en faciliteren het herstel van de AGN-architectuur. AT&T biedt AGN-voorzieningen in meer dan 130 steden over de hele wereld.

'Business continuïteitsplanning is van cruciaal belang om ingrijpende communicatieverstoring bij calamiteiten te voorkomen,' stelt Kevin Peters, Executive Vice President van AT&T Global Network Operations. 'AT&T blijft investeren in haar NDR-programma om klanten netwerkopvang te bieden bij onvoorziene gebeurtenissen en incidenten en hen te helpen de bedrijfsvoering voort te zetten.'

Een deel van de nieuwe NDR-technologie en apparatuur is deze week in werking te zien in DÏ<sseldorf, waar AT&T haar klanten demonstreert hoe het bij calamiteiten de netwerkcommunicatie weer op gang brengt. Tijdens dit evenement geven branchespecialisten hun visie op zaken als netwerkbeschikbaarheid, rampenplannen, applicatiediensten en netwerkbeveiliging. Daarbij geven ze tevens een unieke demonstratie over hoe organisaties hun bedrijfsvoering calamiteitbestendig kunnen maken.

AT&T is een toonaangevende partij in de markt voor operationele continuïteit en hersteldiensten en levert een breed scala continuïteitsservices, van noodplanontwikkeling en risicobeheersing tot het implementeren van scenario's voor netwerk- en communicatieherstel. De AT&T Business Continuity en Disaster Recovery Services bieden integrale oplossingen in crisissituaties en reiken van impact- en risicoanalyse tot een compleet aanbod voorzieningen van opslag, hoog-beschikbare netwerkcommunicatie en netwerkbeveiliging.

De NDR-afdeling van AT&T organiseert in samenwerking met een groot aantal vrijwilligers regelmatig rampenplanoefeningen, waarbij procedures, personele vaardigheden en technologieën grondig worden getest. Met deze aanpak is AT&T in staat hersteldiensten te bieden die ruimschoots voldoen aan de normen van de diverse markten en branches.


* Producten en diensten van AT&T worden geleverd of aangeboden door dochter- en zusterondernemingen van AT&T Inc. onder de merknaam AT&T en niet door AT&T Inc.

Meer informatie on-line:

Weblinks:
Relevante mediakits:
AT&T Web Site
Network Disaster Recovery AT&T Business EMEA Web Site AT&T Security & Business Continuity Services

AT&T Vital Connections 2008 AT&T Business Continuity Study

Relevante persberichten:
Relevante factsheets:
AT&T Completes Integration of Network Disaster Recovery Organization

European Businesses to Benefit From AT&T'S $1 Billion Investment In 2009 AT&T Business Continuity Study Results Annual Comparisons Network Security: Protecting Productivity

Beeldmateriaal:
http://www.flickr.com/photos/attenterprise/

Over AT&T
AT&T Inc. is een van 's werelds grootste houdstermaatschappijen op het gebied van telecommunicatiediensten. De diverse werkmaatschappijen en gelieerde bedrijven geven over de hele wereld onder de vlag van AT&T uitvoering aan geavanceerde telecommunicatieservices. De onderneming beschikt over een fijnmazige, krachtige infrastructuur, waaronder het snelste 3G-netwerk in de VS en levert daarover geavanceerde draadloze en Wi-Fi communicatiediensten, snelle Internetservices en hoogwaardige spraakdiensten. AT&T levert de breedste mondiale draadloze dekking en ondersteunt een ongeëvenaard groot aantal draadloze telefoons, verspreid over meer landen dan enige andere leverancier. Verder verzorgt AT&T geavanceerde TV-services onder de merknamen AT&T U-verseSM en AT&T â"'DIRECTVSM, alsmede een geavanceerd aanbod IP-georiënteerde zakelijke communicatiediensten. AT&T is ook bekend als uitgever van bedrijfsinformatie en exploitant van advertentieruimte met haar Yellow Pages en het daaraan gelieerde YELLOWPAGES.COM. In 2009 prijkte AT&T opnieuw bovenaan Fortune's ranglijst van de 'World's Most Admired Telecommunications Companies'. Kijk voor meer informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten van haar dochterondernemingen en gelieerde bedrijven op http://www.att.com.

(c) 2009 AT&T Intellectual Property. Alle rechten voorbehouden. 3G-diensten zijn niet in alle landen beschikbaar. AT&T, het AT&T-logo en alle andere in dit document genoemde merknamen van AT&T zijn handelsmerken van AT&T Intellectual Property en/of van aan AT&T gelieerde ondernemingen.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met:
Fleishman-Hillard
Willeke Binnendijk
T : 020 4065930

E : willeke.binnendijk@fleishman.com