Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Indeling voorrondes Talent Event bekend

Na de showcases in maart en de grote hoeveelheid workshops, masterclasses en clinics in de afgelopen maand, wordt op dinsdag 12 mei de eerste echte voorronde van het Haagse coachingtraject TALENT EVENT gehouden.

TALENT EVENT vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Kern van het project is de muziekwedstrijd waaraan jonge rappers, singer/songwriters, bands en individuele muzikanten uit Den Haag en omgeving meedoen. Daarnaast hebben alle deelnemers aan TALENT EVENT zich kunnen opgeven voor gratis activiteiten, die erop gericht waren hun kennis en vaardigheidsniveau te verhogen en om de jonge muzikanten wegwijs te maken in de Haagse muziekscene. Alle Haagse muziekinstellingen, zoals het Koorenhuis, Haags Pop Centrum, PopHotSpot, Haags Hiphopcentrum, Ready To Play, Paard van Troje en Musicon werken mee aan TALENT EVENT.

Indeling voorondes:

Dinsdag 12 mei in de SuperMarkt: Coloured Noise, Hybernation en Lesbian Bartenders. Donderdag 14 mei in De Paap: Lucky Joker, The Smiling Raspberries en The Ties. Zaterdag 16 mei in het Paardcafé: Fexet, Moore en Woot. Dinsdag 19 mei in de SuperMarkt: Achie & Seiko, NGS-Entertainment, Raverty, T&Y en Warsam & Killa. Donderdag 21 mei in De Paap: Alley/Avenue, Ilithya en Lonely Friends.

Van elke voorronde gaat één act door naar de finale op zondagmiddag 21 juni in de grote zaal van het Paard van Troje. Wie dat zijn, bepaalt de jury én het publiek. Elke voorronde start om 21.00 uur. Na de vijf voorrondes kan de organisatie nog een wild-card weggeven. Er staan dus zes acts in de finale. De winnaar krijgt 500 euro, opnametijd in de Basementstudio en drie festivaloptredens in Den Haag.

TALENT EVENT is door de gemeente Den Haag erkend als een belangrijke schakel in de ontwikkeling van jonge muzikanten. Ook Fonds 1818 en enkele kleinere fondsen ondersteunen het project.
TALENT EVENT wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting, bekend van projecten als het 5 Mei Festival, Poëzie op Pootjes, Haags Pop Podium LIVE en het Haags Zwingfestival. TALENT EVENT wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Gemeente Den Haag, VSBfonds, Prins Berhard Cultuurfonds en de Stichting Boschuysen.

www.talentevent.nl