Ingezonden persbericht


Sport1 geeft voetbal de aandacht die het verdient

Deze maand vallen dé beslissingen in de verschillende buitenlandse voetbalcompetities. De vaak legendarische momenten zijn allemaal te volgen op Sport1. Deze spannende, koortsachtige tijd noemen wij FinalFever. Ter ere van de FinalFever is er een speciaal Sport1 FinalFever team het land ingegaan om mensen met de FinalFever Cup op de foto te zetten. Ook biedt Sport1 amateurteams de kans op een onvergetelijke, compleet verzorgde, exclusieve en spraakmakende kampioens-huldiging.

Europese competities
De laatste wedstrijden, met onder andere:
12, 13 mei
Bayern München - Bayern Leverkusen
16, 17 mei
Villarreal - Real Madrid
Manchester United - Arsenal
Hamburger SV - FC Köln
30, 31 mei
Deportivo de La Coruña - FC Barcelona
Juventus - Lazio Roma
()

Finale UEFA Cup
20 mei om 20.45 uur in Istanbul
De winnaar van de editie '08/'09 mag zich voorlopig de laatste UEFA Cup-winnaar ooit noemen en is daarmee gegarandeerd van een plaats in de geschiedenisboeken. Volgend seizoen wordt het format omgegooid: er wordt dan gestreden om de Europa League-titel. Donderdag a.s. strijden Shaktar Donetsk - Dinamo Kiev en Hamburg SV - Werder Bremen om de felbegeerde plek in de finale. ()

Finale UEFA Champions League
27 mei om 20.45 uur in Rome
Na een heel seizoen strijd in de UEFA Champions League wordt op 27 mei de finale gespeeld van het kampioenenbal. Vorig seizoen versloeg Manchester United Chelsea in Moskou. Ditmaal is Stadio Olimpico in Rome de locatie van de eindstrijd. Vandaag en morgen, 5 en 6 mei, zijn eerst nog de spannende halve finales tussen Arsenal - Manchester United en Chelsea - Barcelona te zien. ()

Finale FA Cup
30 mei om 16:00 uur in Wembley
Traditiegetrouw vindt de finale van de FA Cup plaats in Wembley Stadium. Gedurende de halve finales in hetzelfde stadion werd er ernstig geklaagd over de grasmat van het nieuwe stadion. Vandaar dat de Engelse bond een nieuwe mat heeft aangelegd. Guus Hiddink's Chelsea neemt het in de finale op tegen cupfighter Everton.

Voor alle informatie over FinalFever, ga naar www.finalfever.nl.

Voor het actuele uitzendschema van de wedstrijden, zie www.sport1.nl of www.finalfever.nl.

Over Film1 Sport1
Film1 en Sport1 zijn betaal-TV zenders van Chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global Inc. Film1 biedt vier filmkanalen en zendt topfilms uit die voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien zijn. Dit varieert van blockbusters tot meer independent en arthouse films. Deze kanalen zijn reclamevrij. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal zes sportkanalen tegelijkertijd waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf, tennis en autosport te zien. Film1 en Sport1 hebben aparte HDTV-zenders. Kijkers kunnen Film1 en Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij een kabelbedrijf of satellietprovider.