Baja bikes introduceert nederlandstalige fietstoers in valencia


Succesvol fietstoerconcept uit Barcelona nu ook in Valencia

VALENCIA, 20090512 -- Baja Bikes Barcelona, het eerste Nederlandstalige fietstoerbedrijf in Barcelona, heeft haar deuren geopend in Valencia. Na ruim drie jaar stevige groei in de Catalaanse hoofdstad, brengen de Nederlandse ondernemers Eric Castien en Rigtmar Brandenburg het concept van "stadstoers per fiets in je moerstaal" naar de Valenciaanse stad van wetenschap en kunst.

Succesvolle formule

Baja Bikes begon in 2003 toen Eric Castien merkte dat er een behoefte was aan fietstours in het Nederlands door Barcelona. Hij startte met Baja Bikes Barcelona een succesvolle formule: kleine groepen in het Nederlands in drie uur op de fiets door Barcelona begeleiden. Tijdens deze tochten nam hij klanten mee in het verhaal dat Barcelona heet, gezien door de bril van een Nederlandse local in Barcelona. Zijn aanpak bleef niet lang onopgemerkt en al snel haalde hij tour operators binnen als OAD Reizen, De Jong Intra en Sunair. Nu Baja Bikes is uitgegroeid tot de grootste Nederlandstalige fietstoeraanbieder in Barcelona, is het tijd voor uitbreiding.

Nederlands ondernemerschap in Barcelona

Nadat Eric Baja Bikes oprichtte is het bedrijf stevig gegroeid. Rigtmar Brandenburg werd bij Baja Bikes betrokken om de groei in goeie banen te leiden. Vandaag de dag heeft het bedrijf meer dan 10.000 klanten per jaar in Barcelona, en in 2008 breidde Baja Bikes haar activiteiten uit door ook wandeltours en GPS speurtochten aan te bieden onder de naam Walkingtoursbarcelona.eu (www.walkingtoursbarcelona.eu). Afgelopen maand opende Baja Bikes haar deuren in de derde stad van het land: Valencia. Onder de naam Baja Bikes Valencia (www.bajabikesvalencia.com) hebben afgelopen week de eerste Nederlandse fietsers een tocht gemaakt. David de Jong, deelnemer aan een fietstocht in Valencia: "Vorig jaar had ik al eens met Baja Bikes in Barcelona gefietst, en dit jaar gingen we naar Valencia. Ik vind het toch leuk hoe die Hollandse jongens dat doen in Spanje".

Valencia als het nieuwe Barcelona

Valencia is een stad in opkomst. De immense groei die Barcelona op toeristisch gebied sinds 1992 doormaakte wordt in Valencia beschouwd als blauwdruk voor succes. De America´s Cup, het fijne strand, de oude binnenstad, de rijkgevulde keuken, de drooggelegde rivier, La Ciudad de las Artes y de las Ciencias en de plaatselijke voetbaltrots zorgen voor een perfecte basis voor een stedentrip die voldoet aan ieders wensen. Baja Bikes Valencia is vanaf nu hier ook dé partner voor uw stadstoers in het Nederlands.

Meer informatie:
www.bajabikesbarcelona.com / www.bajabikesvalencia.com.