NotuBiz innoveert verder: audio- en videoverslagen over op Flash


Vanaf vandaag zijn de audio- en videoverslagen via iedere player te volgen

ROTTERDAM, 20090512 -- Vanaf vandaag zijn de digitale audio- en videoverslagen van de vergaderingen die NotuBiz voor meer dan 140 gemeenten en provincies in Nederland op internet publiceert ook in Flash beschikbaar. NotuBiz, marktleider op het gebied van raadspublicatie, komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag vanuit de overheidsmarkt om ook zonder een Windowsbrowser gebruik te kunnen maken van de dienstverlening.

Steeds meer bezoekers van gemeenten en provincies die de digitale verslagen raadplegen, gebruiken een niet-Windowsapplicatie. Hierdoor ontstonden er problemen met de indexeringen op spreker in de video- en audioverslagen die standaard op een Windowsplatform worden afgehandeld. Het gebruik van Flash naast Windows Media Player lost dit probleem op.

Vijf jaar geleden startte NotuBiz als pionier met het aanbieden van digitale verslaglegging voor politieke vergaderingen. In die tijd was Windows Media de enige geloofwaardige aanbieder van stabiele streaming technologie. De keuze voor deze techniek lag daardoor voor de hand. Niet in de laatste plaats omdat een overgrote meerderheid van de consumenten de Windows Media Player gratis op hun computer kreeg meegeleverd.

De tijden zijn veranderd. Veel nieuwe aanbieders hebben zich aangediend. Met name Open Source nam een vlucht. Ook Firefox is naast Apple (Safari) een geduchte concurrent geworden. In het verleden was het nog goed mogelijk om met plug-ins het leed enigszins te verzachten. NotuBiz wil niet afhankelijk zijn van deze situatie. De doelstelling is om de consument van de dienstverlening van NotuBiz eenvoudig en zonder belemmering te bedienen.

Het video- en audio-archief van NotuBiz heeft inmiddels een enorme omvang. Daarom zal de volledige conversie een aantal maanden in beslag nemen. Het streven is om na de zomerperiode het totale archief van NotuBiz te kunnen aanbieden in twee formaten, namelijk WMV en Flash. Voor een voorbeeld verwijzen wij u naar oud-zuid.notubiz.nl/?Commissie=167&Vergadering=8396.

Over NotuBiz
NotuBiz is marktleider op het gebied van raadspublicatie. Naast het live uitzenden van vergaderingen verzorgt NotuBiz tevens het maken van audiovisuele notulen. Sinds enige tijd is de dienstverlening uitgebreid met de publicatie van de agenda met bijhorende vergaderstukken, zowel op internet, als op een iRex eReader. NotuBiz presenteert zich als innovatieve dienstverlener in plaats van systeemleverancier. Dit houdt in dat zij blijvend zoveel mogelijk werk uit de handen van de opdrachtgever wil nemen.