Keramag Wadis - Eerste toilet zonder spoelrand


Moeizaam borstelen onder de rand verleden tijd

MAASTRICHT, 20090512 -- Het schoonmaken van het toilet behoort niet de meest favoriete schoonmaakklussen. Vooral onder de moeilijk bereikbare spoelrand kunnen vuil en bacteriën zich gemakkelijk verstoppen. Moeizaam schrobben was tot op heden de enige optie voor liefhebbers van een hygiënisch schoon toilet. Met het toilet Wadis biedt Keramag een bijzondere oplossing. Wadis is namelijk het eerste toilet zonder spoelrand.

Het nieuwe toilet Wadis is speciaal ontwikkeld met het oog op optimale hygiëne en gemak. De spoelrand, waarachter vuil en bacteriën gemakkelijk achterblijven, is bij het schoonmaken van het toilet een moeilijk te bereiken plaats. Daarvoor moest een alternatief gevonden worden. De specialisten van Keramag ontwikkelden een alternatief voor de spoeltechniek, zonder de noodzaak van een spoelrand. En daarmee biedt Wadis ongekend schoonmaakgemak.

Wadis heeft in plaats van een spoelrand een keramische spoelwaterverdeler als vast onderdeel aan de achterkant van de pot. Daarmee wordt het spoelwater krachtig door de hele toiletpot gevoerd; met een draaiende beweging langs de bovenkant van de volledige toiletpot en gericht op de omgeving van de afvoer. Om het reinigende effect te vergroten heeft de binnenkant van de pot een speciale vormgeving waardoor het spoelwater het volledige binnenoppervlak effectief bereikt. Door deze speciale binnenvorm en spoeltechniek wordt het hechten van vuil voorkomen.

Het Wadis toilet is gemaakt van hoogwaardig keramiek en wordt bevestigd aan de wand. De bevestingselementen worden door een verdekking aan het oog ontrokken. Naast het esthetische aspect biedt dit ook als voordeel dat de buitenkant van het toilet volkomen glad en dus eenvoudig schoon te maken is.





Ingezonden persbericht