Roll-out SolidWorks Educational 2009-2010


Nieuwste versie SolidWorks voor het onderwijs

'S-HERTOGENBOSCH, 20090512 -- Docenten kunnen zich vanaf juni laten informeren over de nieuwste versie SolidWorks voor het onderwijs. Cadmes organiseert op 16 en 17 juni twee roll-out dagen waarop een demonstratie wordt gegeven van SolidWorks Educational 2009-2010.

Tijdens de roll-out worden docenten uitgebreid geïnformeerd over de vernieuwingen in SolidWorks 2009-2010. Tevens worden de beschikbare lesmaterialen getoond. Antonette den Dekker, Education Manager bij Cadmes: "dit is de eerste keer dat wij een roll-out organiseren voor het onderwijs. Docenten gaven bij mij aan dat hier behoefte aan was, ook al kwamen zij ook naar onze `reguliere' roll-out sessies".

Op 16 juni vindt de roll-out plaats in 's-Hertogenbosch en op 17 juni in Almelo. Aanvang is 13.00 uur. Deelname aan de roll-out is kosteloos.

Vernieuwingen
In de nieuwste versie is een duidelijke focus op gebruikersgemak en snelheid doorgevoerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk veel sneller grote samenstellingen op te zetten en de 2D tekeningen hiervan. Ook het lesmateriaal is onder handen genomen, vanaf september zijn er nieuwe tutorials beschikbaar, zij vormen een aanvulling op het huidige lesmateriaal.

Cadmes en onderwijs
Speciaal voor de educatieve markt biedt Cadmes een Techno-Pack, dit is een set van zeer gebruiksvriendelijke tools voor studenten. De Techno-Pack bevat 3D CAD, 2D CAD, CAM en Simulatie (sterkteberekening) deze is speciaal voor het onderwijs samengesteld. Antonette den Dekker: "wij, van Cadmes, vinden een goede relatie met het onderwijs zeer belangrijk. Studenten zijn immers de toekomst en het is belangrijk dat zij vroeg beginnen met het ontwerpen in 3D CAD zodat zij moeiteloos in het bedrijfsleven kunnen integreren".

Cadmes
Cadmes, met diverse vestigingen in de Benelux, is leverancier van CAD/ CAM/ CAE en PDM-software. Cadmes levert onder andere SolidWorks, SolidWorks Enterprise PDM, SolidWorks Simulation, SmarTeam, Tacton, CAMWorks, Cimatron en Mastercam. Cadmes is als enige in de Benelux maximaal door SolidWorks gecertificeerd.
Cadmes heeft een verregaande samenwerking met het onderwijs, tevens is Cadmes lid van de Onderwijscommissie van de FPT. Deze commissie wil de samenwerking tussen bedrijven en scholen beter optimaliseren.





Ingezonden persbericht