Haagse NVM makelaar breidt veiling bij afslag voor huizen(ver)koop uit


Den Haag, 20090512 -- De woningafslag biedt huizenbezitters de mogelijkheid hun woning te verkopen door middel van veiling bij afslag. Bij deze manier van veilen wordt de vraagprijs van de aangeboden woningen iedere week met een vast bedrag verlaagd, tot de woning verkocht is of een vooraf afgesproken bodemprijs is bereikt. Kopers kunnen bieden op de woning zodra deze een prijs heeft die zij voor de woning willen betalen. Onderhandelen over de prijs is op deze manier niet meer nodig. De woningen die via afslag te koop zijn, staan vermeld op www.woningafslag.nl.

Spanning
Volgens Jeroen Bouwman, bedenker en uitvoerder van de woningafslag, vraagt de woningmarkt om deze manier van aan- en verkoop. In overleg met de eigen makelaar wordt er een prijsverloop voor de veiling en een reële bodemprijs vastgesteld. De makelaar treedt hierbij dan op als veilingmeester. Hij brengt vraag en aanbod bij elkaar. Er dus weer ruimte om te makelen.

Oorspronkelijk was het idee bedoeld als extra verkoopmethode voor ons eigen kantoor, Belderbos NVM makelaars in Den Haag. Maar gezien het grote aantal aanvragen om deelname van zowel particulieren als makelaars, wordt de woningafslag nu met succes landelijk gepresenteerd. Deze manier van verkopen wordt door diverse NVM-makelaarskantoren in Haaglanden gebruikt. Verder zijn makelaars in o.a. Zoetermeer, Amersfoort Hoorn, Castricum en het Westland hiermee actief. Verschillende andere makelaarskantoren zijn bezig het concept aan hun cliënten voor te leggen en dan ook mee te doen.

Ook vanuit de vereniging Eigen Huis is er positief gereageerd op deze manier van verkopen.

Hopelijk kunnen we op deze manier een deel van de woningmarkt weer in beweging krijgen, aldus Jeroen Bouwman.
Woningafslag.nl





Ingezonden persbericht