Nieuwe versie web-to-print oplossing van Xerox


Oplossing helpt grafimediabedrijven aan meer opdrachten

BREUKELEN, 20090512 -- Xerox kondigt een nieuwe versie aan van haar web-to-print oplossing Xerox Freeflow Web Services 7.0. Hiermee is het opzetten en beheren van een grafische webwinkel nu nog verder geautomatiseerd. Bovendien is de web-to-print oplossing makkelijker aan eigen wensen aan te passen en zowel voor de gebruiker als voor de beheerder eenvoudiger in gebruik.

Web Services 7.0 is een onderdeel van de Xerox Freeflow workflow software. Het is een online oplossing die grafimediabedrijven in staat stelt drukwerkorders via internet te ontvangen, de productie ervan optimaal te beheren en continu verbonden te blijven met hun klanten. Versie 7.0 biedt mogelijkheden tot personaliseren en geeft opdrachtgevers van drukwerk 24 uur per dag toegang tot offertes, pdf-drukproeven en statusrapporten van gepland drukwerk of variabele printopdrachten.

"De mogelijkheid om het proces van drukwerkopdracht tot aflevering te automatiseren bespaart niet alleen flink op kosten voor administratie en planning, het stelt de grafische ondernemer ook in staat zijn organisatie te laten groeien en zijn omzet en winst te verhogen door meer opdrachten aan te kunnen nemen", aldus Rob Stokmans, Workflow businessmanager bij Xerox Nederland. "Web Services 7.0 brengt alles wat een grafimediabedrijf nodig heeft samen in één pakket. Het pakket elimineert de noodzaak om met verschillende leveranciers te werken en de problemen die dat vaak oplevert."

Ook opdrachtgevers die gepersonaliseerde opdrachten willen verwerken zijn gebaat bij FreeFlow Web Services 7.0. De software helpt bezoekers van grafische webwinkels bij het aanpassen van basisteksten en beelden dankzij interactieve previews die alle wijzigingen direct visueel maken. Een makelaar bijvoorbeeld kan in een webportal inloggen en gepersonaliseerde opdrachten opgeven, zoals visitekaartjes, gegevens over zijn huizenaanbod en materiaal voor brochures. De ingevoerde gegevens en opdrachten worden automatisch in de huisstijl van de makelaar gezet en hij kan de resultaten bekijken voordat de definitieve drukwerkopdracht wordt gegeven. Omdat voor het opzetten of implementeren van Web Services 7.0 geen HTML-programmering nodig is, kunnen grafimediabedrijven zonder hulp van derden hun webshop optimaal inrichten. Ze kunnen aparte webshops voor hun klanten opzetten en nieuwe diensten aanbieden en daardoor langdurige partnerships met hun opdrachtgevers realiseren.

Web Services 7.0 kan ook integreren met de volgende tools:
- VIPP (Variable Information PostScript Printware) Emitter. Deze Xerox software zorgt voor het zo efficiënt en zo snel mogelijk rippen en produceren van variabele PostScript printopdrachten.
- DirectSmile Image Generator integreert dynamisch gepersonaliseerde foto's in een FreeFlow Web Services sjabloon (template).
- XMPie PersonalEffect Adaptor maakt het mogelijk om variabele data of cross media campagnes via internet te bestellen en af te handelen.

Beschikbaarheid
Web Services 7.0 is per direct leverbaar.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.





Ingezonden persbericht