Opsporing Verzocht Dinsdag 12 mei, 20.30 uur op Ned. 1.
HH: woensdag 13 mei, 10.30 uur op Ned. 2.
Zaken dinsdag 12 mei

* Amsterdam: Ontsnapping

* Spanbroek: Diefstal schilderijen

* Hurwenen: Dubbele moord

* Resultaten uitzending 28 april

I.v.m. de halve finale van het Eurovisie Songfestival begint de uitzending op dinsdag 12 mei om 20.30 uur en de herhaling op woensdag 13 mei om 10.30 uur.

Amsterdam: Ontsnapping
Maandag 12 mei 2008, 2e Pinksterdag, is de 34-jarige Amsterdamse beroepscrimineel Gwenette Girigorie Martha uit de gevangenis in Heerhugowaard ontsnapt. De politie waarschuwt iedereen om hem niet zelf te benaderen. Martha is zeer gewelddadig en vuurwapengevaarlijk. Politie en justitie willen hem met spoed weer achter de tralies krijgen. Spanbroek: Diefstal schilderijen
Vrijdag 1 mei, rond 12.15 uur, dringen drie gewapende mannen met bivakmuts het Scheringa-museum in Spanbroek binnen en gaan er vandoor met een schilderij van Salvador Dali en van de Poolse schilderes Tamara de Lempicka. Er zijn bewakingsbeelden van de roof.

Hurwenen: Dubbele moord
In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 september 2008 treft de politie twee lichamen aan in een woning in het Gelderse Hurwenen. Zaterdagavond 11 oktober wordt ook het lichaam van een 20-jarige man uit Hellevoetsluis gevonden in het water van de Hurwenensche Kil. Twee verdachten zijn aangehouden. De politie brengt nieuwe informatie naar buiten.