Targetmedia neemt activiteiten Aim4Music over


LAREN NH, 20090512 -- Op 8 mei jl. is er overeenstemming bereikt over de overname, per vandaag, van de activiteiten inclusief personeel van Aim4Music B.V. (Hilversum) door Targetmedia Music Holding B.V. (Laren NH), een zusteronderneming van TargetMedia B.V. TargetMedia geeft daarmee haar ambities aan voor het verder ontwikkelen van de digitale muziekindustrie.

Aim4Music is bekend als leverancier van Digitale Muziekcontent (Downloads & Streaming) bij onder andere Radio 538, Q-Music, Planet Music en Jaha.nl. TargetMedia B.V. is al sinds 2001 actief op het gebied van mobiele entertainment diensten, Premium SMS diensten en betaaloplossingen voor internetsites.

"Deze overname is onderdeel van onze ambitie om naast onze zeer sterke marktpositie in de online (mobiele) entertainment & payment markt, ook een belangrijkere rol te gaan vervullen binnen de digitale muziekindustrie. Door deze overname zijn we na Itunes de belangrijkste aanbieder in Nederland geworden en zullen er hard aan werken om deze positie te behouden en verder uit te bouwen", aldus Paul van Rooij, President van TargetMedia.

2008: explosieve groei omzet ondanks recessie
TargetMedia B.V. maakte vandaag tevens de jaarcijfers over 2008 bekend. "Ondanks de economische neergang hebben we het afgelopen jaar een omzetgroei kunnen laten zien van 12 miljoen naar 20 miljoen euro in 2008. Ook in het eerste kwartaal zien we een verdere groei en verwachten de stijgende lijn dit jaar door te zetten middels een omzetstijging van 10% tot 25%", aldus Erwin van den Boom, CEO van TargetMedia.