Bridgis genomineerd voor Geo-innovatie award


TIEL, 20090512 -- Het Nationaal Populatiebestand van Bridgis is genomineerd voor de Geo-innovatie award 2009 van het innovatieprogramma Ruimte voor Geo-Informatie (RGI). De nominatie betreft het haalbaarheidsonderzoek dat in 2005 met succes is uitgevoerd. Inmiddels heeft dat project geleid tot de Populator®, de machine die mensen telt. Bridgis is genomineerd in de categorie economische potentie. Tot eind juni kan iedereen stemmen op rgi.nl.

Het Nationaal Populatiebestand was een haalbaarheidsonderzoek van zeer bescheiden omvang en bleek een zeer effectieve besteding van R&D-geld en overheidssubsidie. De Populator kwam er als bijzonder vernieuwend product uit voort en sluit aan bij wat met het innovatieprogramma Ruimte voor Geo-Informatie wordt nagestreefd. RGI wil een bijdrage leveren aan de kennisinfrastructuur in Nederland en daarmee aan een grotere veiligheid en betere besluitvorming.
De award wordt toegekend aan innovatieve RGI-projecten in drie categorieën: wetenschappelijke excellentie, maatschappelijke relevantie en economische potentie. De winnende projecten ontvangen de prijs tijdens het RGI Nazomer-event op 3 september. De markt bepaalt wie de definitieve winnaar wordt. Stemmen via rgi.nl is mogelijk vanaf 11 mei tot en met 30 juni.

Risicoberekening
De Populator geeft antwoord op de vraag hoeveel mensen zich ergens bevinden op een bepaald moment. Op die vraag was een betrouwbaar en eenduidig antwoord tot voor kort niet mogelijk. Ondanks de enorme kennis en omvangrijke databases van overheden, bedrijven en instellingen. Terwijl een betrouwbaar getal op ieder moment essentieel is om de juiste beslissingen te kunnen nemen als het om veiligheid of risicoberekening gaat en snel en accuraat moet worden gehandeld.

Multidisciplinaire samenwerking
De Populator is een slimme telmachine die berekent hoeveel mensen in een gebied aanwezig zijn en kunnen zijn. Het is een digitale voorziening die databestanden van toonaangevende organisaties ontsluit en koppelt dankzij een multidisciplinaire samenwerking. De Populator is een moderne vorm van kennisdeling die een betrouwbaar in- en overzicht geeft in het belang van de veiligheid in ons land. Doeltreffend en met slimme technologie. Kijk voor meer informatie op www.bridgis.nl.

Bridgis
Bridgis is marktleider in het ontwikkelen, combineren en toegankelijk maken van geografische informatie. Zij integreert geografische databestanden van gerenommeerde datapartners in een online datanetwerk, ontwikkelt innovatieve geo-webdiensten en levert geo-data op maat. Bridgis stelt met haar online dienst DSP haar klanten in staat zeer nauwkeurige en betrouwbare selecties en analyses te maken.





Ingezonden persbericht