Sint Franciscus Gasthuis
* Mei »

* 05 mei 2009

Landelijke Apneu Vereniging houdt informatie- en lotgenotenbijeenkomst

Op dinsdag 12 mei 2009 organiseert de Landelijke Apneu Vereniging een regiobijeenkomst in het Sint Franciscus Gasthuis. Veel mensen snurken tijdens hun slaap. Familieleden kunnen hier hinder van ondervinden. Gelukkig is dat snurken meestal niet gevaarlijk. Snurken kan echter ook een verschijnsel zijn van een ernstige aandoening, namelijk slaapapneu. Beide onderwerpen komen ruimschoots aan bod tijdens de informatiebijeenkomst. De toegang is gratis.

Snurken en apneu

Aangezien er soms een samenhang is tussen snurken en slaapapneu, worden deze twee begrippen vaak in één adem genoemd. Toch gaat het wel degelijk om twee verschillende zaken. Veel mensen lopen rond met vage klachten. Ze zijn snel vermoeid, voelen zich niet lekker en zijn prikkelbaar. Geleidelijk kunnen die klachten erger worden. Longarts Hans in t Veen van het multidisciplinaire slaap- en snurkcentrum van het Sint Franciscus Gasthuis vertelt deze avond meer over dit onderwerp. Uiteraard is er ook ruimschoots aandacht voor het stellen van vragen.

Bijeenkomst

De informatiebijeenkomst is op dinsdag 12 mei 2009 van 20.00 tot 22.00 uur in het Amphitheater van het Sint Franciscus Gasthuis. De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden bij Roelof Pit regiocoördinator van de Landelijke Apneu Vereniging, via e-mail: Roelof.pit@kpnplanet.nl..

Klik hier voor meer informatie over de informatie- en lotgenotenbijeenkomst.
Klik hier voor meer informatie over het Slaap- en snurkcentrum Rotterdam van het Sint Franciscus Gasthuis.
Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam