Gemeente Overbetuwe


Commissie op locatie over tbskliniek

---

De commissie voor Gemeentebrede en/of Financiële Zaken (GFZ) houdt zijn vergadering van dinsdag 12 mei op lokatie in de Wanmolen in Zetten. Voor die vergadering staat er één punt op de agenda: âVoorstel wensen en bedenkingen m.b.t. voorgenomen collegebesluit bouwaanvraag Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) De Lingeburghtâ. De raad kan in dit geval âwensen en bedenkingenâ formuleren en die aan het college meegeven ter overweging bij het definitieve besluit. De commissie bereidt de wensen en bedenkingen voor, de raad spreekt er dan over in zijn vergadering van 26 mei.

De commissie geeft tijdens de vergadering ruim de tijd aan insprekers. De dorpsraad Zetten - Hemmen, VVLZ en de indieners van de bouwaanvraag, OG Heldring en De Rooyse Wissel, worden daarvoor uitgenodigd. Voor hen wordt een half uur ingepland. Daarnaast wordt nog een half uur uitgetrokken voor overige insprekers die zich aanmelden (uiterlijk de dag voor de vergadering).

De commissievergadering start om 20.00 uur en het agendapunt over de Lingeburght komt om 20.15 uur aan de orde. Het punt begint met het spreekrecht voor de publieke tribune: van 20.15 - 20.45 uur krijgen de speciaal daartoe uitgenodigden het spreekrecht. Van 20.45 - 21.15 uur is er spreekrecht voor overige insprekers.
Van 21.15 tot 22.15 uur volgt dan de discussie en meningsvorming van de commissieleden. De commissie wordt gevraagd om eventuele wensen en bedenkingen met betrekking tot het voorgenomen collegebesluit over de bouwaanvraag, ten behoeve van de raad van 26 mei 2009, te formuleren.