Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 1 mei 2009

Nummer: 15

750 jaar Amersfoort, hoezo? Deel 7 - Toekomstscenario's

Op dinsdag 12 mei verzorgt Noud de Vreeze vanaf 20.00 uur een lezing over toekomstscenario's met betrekking tot nieuwe projecten in Amersfoort. Noud de Vreeze is juli 2008 benoemd tot stadsarchitect van Amersfoort. Als onafhankelijke deskundige is zijn taak de gemeente Amersfoort te adviseren over belangrijke ruimtelijke ontwikkelingen. In Amersfoort is hij al bekend als lid van het Kwaliteitsteam Vathorst. De lezing is bestemd voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in de ontwikkelingsgeschiedenis van Amersfoort en vindt plaats in het Informatiecentrum Vathorst, Veenslagen 2, 3825 RV Amersfoort. Naar aanleiding van de lezing van de Vreeze vindt op zondag 17 mei vanaf 14.00 uur een rondleiding plaats vanaf Het Stadhuis, door het Centraal Stadsgebied en langs de Kop van de Isselt. De deelname aan beide activiteiten is gratis.

Tijd voor een nieuwe stadsplattegrond
In de ban van de kredietcrisis komen sommige ontwikkelingen tot rust. Er staan grote projecten op stapel in de stad waarvan de uitvoering opeens vertraagt. Deze ontwikkeling biedt naast onzekerheid ook ruimte voor nieuwe kansen. De stadsarchitect wordt in de gelegenheid gesteld de stadsplattegrond opnieuw onder de loep te nemen

Lezingenreeks
Deze lezing maakt deel uit van de lezingenreeks '750 jaar Amersfoort, hoezo?', die het Informatiecentrum Vathorst organiseert in het kader van 750 jaar Amersfoort. De reeks bestaat uit 7 lezingen inclusief rondleiding over de geschiedenis van Amersfoort en de weerslag die dat heeft gehad op de stedenbouw, architectuur en beeldende kunst in deze stad. De lezingen worden vanaf november 2008 tot mei 2009 iedere tweede dinsdag van de maand gehouden en kunnen los worden gevolgd. De rondleidingen (wandeling, fiets of bus) duren ongeveer 2 uur en vinden plaats op de zondag volgend op de lezing van de dinsdag. Meer informatie over de lezingen vindt u op www.vathorst.com.

Deel 7 - Toekomstscenario's
12 mei - lezing - Aanvang 20.00 uur. Informatiecentrum Vathorst, Veenslagen 2 in Hooglanderveen. 17 mei - rondwandeling vanaf het Stadhuis - aanvang 14 00 uur. Voor beide activiteiten geldt: deelname is gratis.

Deelnemers dienen zich vooraf wel aan te melden bij het Informatiecentrum Vathorst, via telefoonnummer 033-4511012, of e-mail I-centrum@vathorst.com. Meer informatie: www.vathorst.com