Persconferentie Pensioenmanifest 11 mei in Nieuwspoort

05/05/2009 11:33

De Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen

"Paalrot in pensioenpijlers"12 mei in Haagse Nieuwe Kerk.

Den Haag, 5 mei 2009- De Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP) presenteert op maandag 11 mei om 14.00 uur in perscentrum Nieuwspoort een scherp Pensioenmanifest. Door het jarenlange niet indexeren en mogelijk zelfs verlagen van de pensioenen gaat de koopkracht van miljoenen oudere Nederlanders er op onaanvaardbare manier op achteruit. De woede onder deze groep wordt steeds groter.

Minister Donner van Sociale Zaken is uitgenodigd om het eerste exemplaar van het manifest in ontvangst te nemen uit handen van de nieuwe NBP-voorzitter Prof. dr. Kees de Lange.

Als aanzet tot verdere acties zal het massaal te verspreiden protestlied "Guus ga naar huus" ( tekst: Jack Gadellaa naar een idee van Jan Nagel) zijn primeur beleven in aanwezigheid van acteur/zanger Frits Lambrechts.

Op dinsdag 12 mei viert de NBP haar 90- jarig jubileum met een groot congres onder de titel "Paalrot in Pensioenpijlers". Misstanden in het pensioenstelsel, het ontbreken van medezeggenschap en het vertrouwen dat gedaald is tot een historisch dieptepunt, komen aan de orde.

Sprekers zijn Prof.dr. Kees de Lange, Prof.dr. Harry Verbon, drs. Pieter Lakeman en drs. Hennie Kemner. Daarna is er een debat onder leiding van dagvoorzitter Marcel van Dam met de Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA), Paul Tang (PvdA), Stef Blok (VVD) en Fons Luijben (SP). Dit congres wordt gehouden in de Nieuwe Kerk, Spui 175 in Den Haag en begint om 13.30 uur

In verband met de verwachten grote drukte en het reserveren van persplaatsen vernemen wij gaarne van u of u op 11 en 12 mei aanwezig zult zijn via e-mail info@pensioenbelangen.nl





http://www.pensioenbelangen.nl