Gemeente Delft

Onthulling tegel ruimtelijke kwaliteitsprijs

Dinsdag 12 mei om 16:30 uur
Gezondheidscentrum Pootstraat 124 Delft
Eind vorig jaar heeft het Delftse Gezondheidscentrum Pootstraat 124 de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs van de provincie Zuid-Holland gewonnen. Als blijvend aandenken aan deze belangrijke prijs onthult wethouder Dick Rensen (o.a. gezondheidszorg) samen met Gert den Ouden, directielid Vestia Delft, een tegel in het gebouw.

De prijs is ingesteld door de welstands- en monumentencommissie van Dorp, Stad, Land in 1996. Bij de beoordeling heeft de jury gekeken naar de bijdrage die het gebouw levert aan de gebouwde omgeving. De jury oordeelde lovend over het gebouw van het gezondheidscentrum: 'De kwaliteit van het gewone, alledaagse bouwen is met zorg en liefde en met gevoel voor de openbare ruimte vormgegeven. Materiaalgebruik en uitvoering getuigen van goed vakmanschap'.

Gezondheidscentrum Pootstraat 124 is één van de 7 gezondheidscentra die in het kader van het eerstelijnszorgbeleid van de gemeente Delft is ontwikkeld. Gemeente Delft, eigenaar Vestia/Ceres projecten en de gebruikers van het pand hebben intensief samengewerkt bij de totstandkoming van dit gezondheidscentrum.

Noot voor de redactie, (